У Харківській області проводять рейди: що на контролі

Рятувальники попереджають мешканців області про небезпеку.

Рятувальники Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області в черговий раз провели інформаційно-роз’яснювальну роботу на деокупованих територіях, зокрема, у смт Козача Лопань та с. Нова Козача Дергачівської міської ради Харківського району Харківської області, інформують "Коментарі. Харків".

На території даних населених пунктів велися активні бойові дії, що спричинило забруднення великою кількістю вибухонебезпечних предметів. Саме тому рятувальники в першу чергу звернули увагу на дотримання правил поведінки під час виявлення таких предметів, розповіли як вони можуть маскуватися, та як маркуються небезпечні території. Разом з тим, нагадали основні правила пожежної безпеки у побуті та алгоритм дій в разі виникнення будь-яких надзвичайних ситуацій.

Також фахівці звернули увагу на те, що у зв’язку з настанням пожежонебезпечного періоду зросла кількість пожеж, пов’язаних з випалюванням рослинності. З метою запобігання пожеж в екосистемах рятувальники нагадали про заборону випалювання сухої рослинності, розповіли про можливі наслідки від таких пожеж та повідомили, що за даний вид правопорушення встановлена адміністративна відповідальність.

Користуючись нагодою, вогнеборці нагадали населенню на які екстрені номери потрібно набирати, якщо сталася будь-яка надзвичайна ситуація, а саме "101", "102" та "112".

Аби вся інформація закарбувалась у пам'яті, слухачам вручили відповідну поліграфічну продукцію, де прописані всі основні правила безпеки.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

ППО та військові у центрі Харкова – що відбувається

Харківський міський голова Ігор Терехов і представники соціально відповідального бізнесу передали шість пікапів та військове обладнання силам протиповітряної оборони. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Для чого необхідна ця техніка, та чому харків’яни зможуть спати спокійніше – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися