Громада Харківської області звітувала про хід відновлення – що там робиться

На Богодухівщині продовжують відновлювати об'єкти, пошкоджені внаслідок російської агресії

Про відновлення об'єктів на території Богодухівщини розповіли під час брифінгу директор Департаменту містобудування та архітектури ХОВА Антон Коротовських і начальник Богодухівської РВА Анатолій Рисцов, інформують "Коментарі. Харків".

Зокрема, коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії за співфінансування місцевого бюджету відбуваються аварійно-відновлювальні роботи амбулаторії в селі Малі Феськи та відновлення соціального гуртожитку в селищі Золочів.

"Загальна кошторисна вартість робіт у гуртожитку в Золочеві становить 3,9 млн грн. Підрядник запевнив, що на початку жовтня роботи будуть закінчені. А на амбулаторію в Малих Феськах, яка постраждала внаслідок удару ракетами С-300, виділили майже 13 млн грн. Також у 2023 році в Золочівській громаді відновлювали за кошти місцевого бюджету заклади освіти і Будинок дитячої та юнацької творчості. Переважно замінювали вікна і двері", – зазначив Анатолій Рисцов.

Він додав, що паралельно у Золочівській громаді розробляється проєктно-кошторисна документація на 11 об’єктів комунальної власності. Також протягом 2022 та 2023 років з використанням будівельних матеріалів для першочергових аварійно-ремонтних робіт було відновлено майже 550 приватних житлових будинків та 54 об’єкти комунальної власності.

Проводити відновлювальні роботи в районі допомагають міжнародні партнери. Так, благодійна організація "Acted" у 2023 році замінила вікна у 328 домоволодіннях. Наразі представники організації готують наступний етап програми, завдяки чому зможуть провести легкі та середні ремонти у пошкодженому житлі.

"Триває підготовка до опалювального сезону. Наразі громади готові на 87% до осінньо-зимового періоду. Наприклад, комплексно вже підготовлено 245 з 288 житлових будинків і 31 із 35 котельних", – додав начальник Богодухівської РВА.

Як повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури ХОВА, внаслідок російської агресії на території Богодухівського району зафіксовано 1276 фактів пошкоджень і руйнувань об’єктів. Найбільше постраждала Золочівська громада (1232 об’єкти), також є руйнування в Богодухівській ТГ (44 об’єкти).

"Постраждали від обстрілів 1054 індивідуальних житлових будинків. Також пошкоджень зазнали 67 багатоповерхівок, у яких зруйновано приблизно 220 квартир. Ця інформація не є остаточною, адже обстеження тривають", – сказав Антон Коротовських.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

ППО та військові у центрі Харкова – що відбувається

Харківський міський голова Ігор Терехов і представники соціально відповідального бізнесу передали шість пікапів та військове обладнання силам протиповітряної оборони. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Для чого необхідна ця техніка, та чому харків’яни зможуть спати спокійніше – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися