Стало відомо скільки людей залучено до відновлювальних робіт на Харківщині

Регіон став першим в Україні по залученню до "Армії відновлення" безробітних

До суспільно корисних робіт у межах ініціативи "Армія відновлення" у Харківській області залучено понад 10 тисяч людей. Близько тисячі з них – це внутрішньо переміщені особи. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію першої заступниці директора Департаменту соціального захисту населення Харківської ОВА Тетяни Печури.

Під час брифінгу посадовиця зазначила, що питання зайнятості ВПО перебуває на постійному контролі керівництва Харківської ОВА.

"Реалізація заходів низки державних та обласних програм сприяла працевлаштуванню 834 людей з числа внутрішньо переміщених осіб. До громадських та інших тимчасових робіт залучено 154 людини, до суспільно корисних робіт "Армія відновлення" – 1088 ВПО", – зазначила Тетяна Печура.

За загальним показником залучення безробітних до "Армії відновлення" Харківська область посідає перше місце серед регіонів України. Також заступниця директора Департаменту соціального захисту населення зауважила, що внутрішньо переміщені особи беруть активну участь у різноманітних бізнес-проєктах.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про відновлення житлових будинків у Харкові. Харківський міський голова Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону розповів про темпи відновлення житлових будинків, зруйнованих у результаті ворожих обстрілів, повідомляють "Коментарі. Харків". За словами очільника міста, торік у Харкові вдалося відновити та модернізувати близько 200 будинків, тоді як сьогодні у роботі ще 60 будинків.Загалом внаслідок російської агресії було пошкоджено понад 5 000 будинків, з них 500 будинків не підлягають відновленню. “Так, дійсно, на сьогодні 150 000 мешканців міста Харкова без даху над головою і це жахливо. Але ми працюємо разом з Офісом Президента, Кабінетом міністрів України для того, щоб у максимально стисли строки відбудовувати наше місто”, — прокоментував міський голова Харкова Ігор Терехов. Роботи планують завершити до початку опалювального сезону. За його словами зараз одним із головних питань є підготовка до опалювального сезону та енергетична безпека. Тому місто передало військовим спеціальні автівки, аби вони мали змогу боротися з шахедами. Для укріплення енергетичної системи у Харкові будують спеціальні захисні споруди.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися