Стало відомо, скільки житлових будинків у Харкові відновлять до зими

Ремонтні роботи планують завершити до початку опалювального сезону

Харківський міський голова Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону розповів про темпи відновлення житлових будинків, зруйнованих у результаті ворожих обстрілів, повідомляють "Коментарі. Харків".

За словами очільника міста, торік у Харкові вдалося відновити та модернізувати близько 200 будинків, тоді як сьогодні у роботі ще 60 будинків.Загалом внаслідок російської агресії було пошкоджено понад 5 000 будинків, з них 500 будинків не підлягають відновленню.

“Так, дійсно, на сьогодні 150 000 мешканців міста Харкова без даху над головою і це жахливо. Але ми працюємо разом з Офісом Президента, Кабінетом міністрів України для того, щоб у максимально стисли строки відбудовувати наше місто”, — прокоментував міський голова Харкова Ігор Терехов. Роботи планують завершити до початку опалювального сезону.

За його словами зараз одним із головних питань є підготовка до опалювального сезону та енергетична безпека. Тому місто передало військовим спеціальні автівки, аби вони мали змогу боротися з шахедами. Для укріплення енергетичної системи у Харкові будують спеціальні захисні споруди.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області проводяться роботи з відбудови житлового фонду та об'єктів інфраструктури, які були пошкоджені внаслідок російської збройної агресії. 

Відновлювальні роботи перебувають на особистому контролі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. У Дергачівській громаді зараз відновлювальні роботи тривають у 17 житлових будинках, які найбільше постраждали від обстрілів окупантів, на загальну суму 172 млн грн.

Детальніше про темпи відновлення житла у Харківській області читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися