У Києві пройде міжнародний форум щодо інвестицій у Харків

Форум "Kharkiv restart" пройде 19 вересня

В інвестиційному форумі "Kharkiv Restart", який відбудеться 19 вересня у Києві, візьмуть участь як українські, так і зарубіжні компанії. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інтерв'ю Харківського міського голови Ігора Терехова.

В інтерв’ю "РБК-Україна" Ігор Терехов повідомив, що форум відвідає британський архітектор Норман Фостер та його архітектурне бюро.

"Буде багато IT-компаній, оскільки Харків був і є містом, де ця сфера розвивається дуже активно. Також приїдуть представники таких компаній, як "Philip Morris" і, сподіваюся, "McDonald's", - зазначив міський голова.

За його словами, в рамках форуму обговорюватиметься залучення інвестицій у відновлення та розвиток Харкова, але, за словами мера, розробляти проєкти та вкладати кошти потрібно вже зараз.

"Після війни буде багато інвесторів - і в Харкові, і по всій Україні. Сьогодні я хотів би залучити найпотужніших з них, аби ми почали будувати плани з пріоритетних напрямків. Прихід великих інвесторів буде сигналом для середніх та малих компаній, що до Харкова потрібно йти та вкладати у місто гроші", - наголосив Ігор Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про залученість безробітних до "Армії відновлення". До суспільно корисних робіт у межах ініціативи "Армія відновлення" у Харківській області залучено понад 10 тисяч людей. Близько тисячі з них – це внутрішньо переміщені особи. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію першої заступниці директора Департаменту соціального захисту населення Харківської ОВА Тетяни Печури. Під час брифінгу посадовиця зазначила, що питання зайнятості ВПО перебуває на постійному контролі керівництва Харківської ОВА. "Реалізація заходів низки державних та обласних програм сприяла працевлаштуванню 834 людей з числа внутрішньо переміщених осіб. До громадських та інших тимчасових робіт залучено 154 людини, до суспільно корисних робіт "Армія відновлення" – 1088 ВПО", – зазначила Тетяна Печура. За загальним показником залучення безробітних до "Армії відновлення" Харківська область посідає перше місце серед регіонів України. Також заступниця директора Департаменту соціального захисту населення зауважила, що внутрішньо переміщені особи беруть активну участь у різноманітних бізнес-проєктах.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися