У Харкові планують розвивати "зелену енергетику"

Зокрема міська влада залучатиме інвесторів у сонячну енергетичну галузь

У Харкові планують розвиток "зеленої енергетики" та працюють над залученням інвесторів. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію, надану міським головою Харкова Ігорем Тереховим в інтерв'ю "РБК Україна".

Ігор Терехов зазначив, що Харків має дуже сильну енергетичну галузь, незважаючи на постійні спроби росіян зруйнувати її об'єкти.

"Є низка земельних ділянок на наших комунальних підприємствах, де можна розмістити сонячні панелі. Ми споживаємо 1 мільйон МВт/год, тобто місто є великим покупцем електроенергії та, відповідно, впливовим гравцем на енергетичному ринку. Тому ми привабливі для "зелених інвестицій", - наголосив мер Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про пошук міст у США, що допоможуть з відбудовою Харківщини. За дорученням начальника Харківської ОВА, його заступники обговорили з делегацією штату Флорида, США, подальші можливості співпраці щодо відновлення регіону. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА. Під час засідання йшлося про перспективи пошуку міст-побратимів у американському штаті для деокупованих міст Харківщини – Ізюму, Балаклії та Куп’янська. Такий формат співпраці дасть змогу ефективніше відбудовувати міста, що постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення російських окупантів. "Щиро дякуємо за ту допомогу, яку ваша держава надає народу України. Вже маємо конкретні приклади реалізації проєктів в інших містах регіону щодо меморандумів про співпрацю. Готуємо економічний паспорт міських територіальних громад, аби майбутнє місто-побратим відповідало кількості населення та економічному потенціалу", - зазначив Євген Іванов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися