Стало відомо, скільки квартир буде відновлено в Ізюмі найближчим часом

Також на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при президенті було обговорено питання підготовки Харківщини до опалювального сезону

Однією з тем обласного засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, який відбувся на Харківщині, стала підготовка до опалювального сезону 2023/2024 років. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на соцмережі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

"Минулий опалювальний сезон для Харківської області був надзвичайно складним, адже ворог цілеспрямовано виводив з ладу об'єкти інфраструктури теплопостачання ракетними ударами. До початку нового опалювального сезону відновлення інфраструктури теплопостачання та захист від можливих наступних ударів є одним із пріоритетних в роботі ХОВА. Станом на сьогодні рівень підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери Харківської області становить 70%", – сказав Олег Синєгубов.

Також на засіданні було затверджено концепцію відбудови міста. Уже реалізується 9 проєктів відновлення житлових будинків. Це 544 квартири загальною площею більше 15 тисяч кв. м. Ще по 6-ти багатоквартирних будинках та гуртожитку розробляється проєктно-кошторисна документація. Замість найбільшої котельні міста, вщент знищеної ворогом, за кошти обласного бюджету в Ізюмі встановлено 10 модульних котелень.

Окреме важливе питання, що було обговорене на засіданні – відбудова Ізюмської лікарні. Завдяки Фундації Олени Зеленської відновлення лікарні уже розпочалося. Крім того, до фінансування цих робіт висловив бажання долучитися Уряд Катару, який готовий вкласти 11-12 млн доларів, а Уряд Франції готовий надати медичне обладнання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про пошук міст у США, що допоможуть з відбудовою Харківщини. За дорученням начальника Харківської ОВА, його заступники обговорили з делегацією штату Флорида, США, подальші можливості співпраці щодо відновлення регіону. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА. Під час засідання йшлося про перспективи пошуку міст-побратимів у американському штаті для деокупованих міст Харківщини – Ізюму, Балаклії та Куп’янська. Такий формат співпраці дасть змогу ефективніше відбудовувати міста, що постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення російських окупантів. "Щиро дякуємо за ту допомогу, яку ваша держава надає народу України. Вже маємо конкретні приклади реалізації проєктів в інших містах регіону щодо меморандумів про співпрацю. Готуємо економічний паспорт міських територіальних громад, аби майбутнє місто-побратим відповідало кількості населення та економічному потенціалу", - зазначив Євген Іванов.



Джерело: https://t.me/synegubov/7058
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися