Що зараз робиться в Основ’янському районі Харкова та на що скаржаться мешканці(ФОТО)

Основ’янська філія КП «Харківські теплові мережі» закінчує літню ремонту кампанію.

Наразі в Основ’янському районі триває остання перекладка ділянки магістральної мережі на провулку Лопатинському. Там міняють трубу 1960-х років. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію комунального підприємства.

За словами начальника Основ’янської філії Владислава Тімофєєва, головною ознакою  цієї літньої ремонтної кампанії стали саме капітальні ремонти внутрішньобудинкових систем. Для його господарства, де багато старих багатоповерхівок центральної частини міста, це дуже позитивний момент. Всього повністю замінили системи постачання тепла та гарячої води в будинках по 33-х адресах.

В одному з таких будинків по вулиці Тарасенка (колишній Плеханівській) за добу встигли відновити систему опалення під’їзду. ЇЇ там вирізали після аварійного розмерзання ще у 1994 році, і тільки під час виїзного прийому міського голови Ігоря Терехова, мешканці попросили повернути опалювальні прилади, які обігрівали саме під’їзд. Їх не лякають збільшені платіжки за обігрів приміщень спільного користування, натомість ця послуга додасть комфорту усім.

Крім цього, за дорученням мера, у підвалі будинку замінили теплообмінне обладнання. А в будинку на вулиці Молочній, мешканці якого скаржилися взимку на погану якість опалення, замінили усю систему теплопостачання та гарячого водопостачання. Було замінено все: від підвальних комунікацій до стояків по квартирах. Як каже майстер дільниці, на якій розташований будинок, Ольга Собіна, за 15 років її роботи на філії, подібних за обсягом робіт вона не бачила.

Єдина перепона для таких капітальних ремонтів – наявність доступу до квартир. Через війну багато харків’ян виїхали, а деякі просто не пускають до оселі. Згодом, такий незамінений шматок труби у когось за зачиненими дверима може призвести до підтоплення сусідів.

Щодо загальної підготовки філії до опалювального сезону, наразі підготовлені  усі 411 будинків. Також капітально відремонтований Центральний тепловий пункт, який обслуговує 35 житлових будинків, 2 школи та 2 дитячі садочки. У ньому, в тому числі, замінили дуже важливий прилад – регулятор температури теплоносія. Нова модифікація дозволяє уникати перегріву теплообмінного обладнання і значно подовжує його термін експлуатації.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові відновлюють паркувальні майданчики

Спеціально обладнані паркувальні майданчики, де можна залишати автомобілі вдень і вночі, відновлюють у місті Харкові. Про це в ефірі радіо "Накипіло" повідомив директор Департаменту будівництва та шляхового господарства Дмитро Липовий, інформують "Коментарі. Харків".

Яка буде вартість та коли можна залишати автомобіль – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися