У Лозовій на Харківщині завершують ремонт будівель, постраждалих від обстрілів

Один будинок вже відремонтовано, інший - на стадії завершення

У Лозовій завершують ремонт двох багатоповерхівок, які постраждали внаслідок ракетного удару. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

В результаті збройної агресії РФ на території Лозівського району зруйновано або пошкоджено 580 об'єктів: 194 багатоквартирні будинки, 280 – приватні, 4 – зруйновані повністю. Серед найбільше постраждалих – Лозівська та Первомайська громади. Про це розповів начальник Лозівської районної військової адміністрації Володимир Ромах.

"З Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, за розпорядженням Кабінету Міністрів, було виділено кошти на проведення відновлювальних робіт у двох будинках Лозівської громади, які були пошкоджені внаслідок вибухової хвилі після влучання ворожої ракети у будівлю Палацу культури Лозової 20 травня 2022 року. Загальна сума фінансування складає понад 10 мільйонів гривень. Станом на сьогодні в одному з будинків роботи перебувають на стадії завершення, в іншому – повністю завершені", – зазначив Володимир Ромах. 

Він також зазначив, що для отримання компенсації за державною програмою єВідновлення вже звернулися близько 260 жителів Лозівської та Первомайської громад. Понад 100 заяв від кожної громади вже розглянуто, нараховано компенсації на загальну суму понад 19 мільйонів гривень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про пошук міст у США, що допоможуть з відбудовою Харківщини. За дорученням начальника Харківської ОВА, його заступники обговорили з делегацією штату Флорида, США, подальші можливості співпраці щодо відновлення регіону. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА. Під час засідання йшлося про перспективи пошуку міст-побратимів у американському штаті для деокупованих міст Харківщини – Ізюму, Балаклії та Куп’янська. Такий формат співпраці дасть змогу ефективніше відбудовувати міста, що постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення російських окупантів. "Щиро дякуємо за ту допомогу, яку ваша держава надає народу України. Вже маємо конкретні приклади реалізації проєктів в інших містах регіону щодо меморандумів про співпрацю. Готуємо економічний паспорт міських територіальних громад, аби майбутнє місто-побратим відповідало кількості населення та економічному потенціалу", - зазначив Євген Іванов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися