Харків'ян закликають прийняти участь у відборі проектів енергоефективних будівель

Переможцям будуть надані кошти на термомодернізацію

Розпочався відбір проєктів у рамках фінансової угоди "Енергоефективність громадських будівель в Україні" між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ). Проєкти-фіналісти будуть профінансовані ЄІБ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію з соцмереж Харківської обласної ради. 

Фінансування буде надане на термомодернізацію громадських будівель, однак також на будівельні роботи (у тому числі ремонтні роботи пошкоджень, отриманих внаслідок військової агресії Росії). Мета фінансової угоди – запровадження енергоефективних заходів у громадських будівлях, зокрема лікарнях, школах, вищих навчальних закладах, дитсадках, аптеках, бібліотеках тощо.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про ремонт тепломереж у 120 будинках завдяки заощадженню коштів. Про те, що 22 мільйони гривень було зекономлено після проведення експертизи кошторисів на виконання ремонту внутрішньобудинкових мереж опалення, повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов. Експертизу було проведено "Централізованою закупівельною організацією Харківської міської ради". За словами голови міста, на заощаджені гроші планується організувати заміну мереж ще у 120 житлових будинках харків'ян. На даний момент харківська влада звітує про завершення робіт у 300 будинках міста.

На початку серпня "Комментарії " повідомляли, що у ста житлових будинках міста Харкова планують замінити внутрішньобудинкові системи опалення. Станом на 1 серпня відповідні роботи КП Харківські теплові мережі вже виконало на вул. Молочній, 14. Харківський мер Ігор Терехов 31 липня розповів, що це перший крок до модернізації системи теплопостачання. Відповідні роботи планували виконати у ста будинках міста, застосовуючи енергозберігаючі технології. Такі зміни дозволять пройти зимовий сезон на досить високому рівні. За словами голови міста, прокладеним трубам було близько 60 років, і мешканці скаржилися на перебої із теплом. “Тепер цю проблему вирішено. Крім того, заміна мереж дозволить заощаджувати енергоносії КП Харківські теплові мережі та споживачам", - зазначив міський голова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися