Голова одного з міст на Харківщині провів зустріч з закордонними партнерами

Первомайський міський голова Микола Бакшеєв зустрівся з представниками німецької Саксонії

Первомайський міський голова провів зустріч з керівником апарату президента землі Саксонія щодо розвитку партнерських стосунків. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на соцмережі Первомайського міського голови Миколи Бакшеєва.

"На жаль, Саксонія не має власної армії, але ми хочемо допомогти полегшити ваше повсякденне життя. Я дуже вдячний за наші інтенсивні переговори. Ми обов’язково спробуємо допомогти вам зменшити навантаження від поточних викликів – навіть якщо ми знаємо, що найкращим для цього буде кінець війни. Будьте впевнені, я поділюся вашими думками та розкажу про свої враження від вашої сміливої   роботи. Війна – це завжди вражаюче жорстоко. Навряд чи можна уявити, що це насправді означає для людей", - сказав після перемовин керівник апарату президента землі Саксонія пан Томас Кралінскій.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про можливий початок співпраці Лозової з містом у Австралії. 7 вересня, в режимі зум-конференції керівники Лозівської громади зустрілися з мером Едвард-Рівер Петою Беттс та представником мерії Філом Стоуном. Лозову представили Лозівський міський голова Сергій Зеленський, секретар міської ради Юрій Кушнір та начальник управління економіки Сергій Гранкін. Очільники міст вивчали напрямки взаємодії та домовилися, що укладуть договір про співпрацю між Лозовою та Едвард-Рівер, як містами-побратимами. Презентуючи Лозівську громаду, начальник управління економіки міської ради Сергій Гранкін розповів потенційним партнерам про те, що у період з 2015 по 2023 рік у громаді реалізовано понад 200 різноманітних проєктів на суму 500 мільйонів гривень. У співпраці з міжнародними організаціями втілено 21 проєкт  на суму більш ніж 14 мільйонів євро. Не зважаючи на виклики воєнного часу, громада продовжує залучати кошти й розпочинає нові проєкти. Представники мерії міста Едвар-Рівер висловили готовність до співробітництва з Лозовою. Вони також відзначили, що поки йде війна, на жаль, це можливо лише в рамках культурної співпраці. "Насправді важко висловити свої співчуття та солідарність зі всіма українцями з приводу того,  що відбувається з вашою державою. Населення Австралії повністю відкрило свої серця і розум для українського народу. Підтримуємо ту воєнну допомогу, яку надає наш уряд Україні. В рамках своєї громади ми надали місця проживання для українців, які цього потребували.  Ми сподіваємося, що війна скоро закінчиться. Після її завершення будемо раді вітати лозівчан на своїй землі й у рамках співпраці відвідати місто-побратим.", - розповів представник мерії Едвард-Рівер Філ Стоун.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися