В одному з міст Харківщини депутати проінспектували гуртожиток для ВПО

Депутати міськради та заступниця міського голови Змієва перевірили якість ремонту та хід робіт по благоустрою

Депутати Зміївської міської ради, разом із першим заступником Зміївського міського голови Тетяною Тимофєєвою провели виїзну комісію, у ході якої ознайомилися із ситуацією у гуртожитку по вулиці Бутівській,5. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Зміївської міської ради.

Приміщення знаходиться на балансі КП "Зміївське ВУЖКГ". Його директор Роман Горбунов разом із місцевими мешканцями, провели для депутатів екскурсію поверхами гуртожитку.

На даний час тут проводяться роботи з водовідведення і гідроізоляції підлоги у душових. Частина робіт вже виконана. Крім того у місцях загального користування замінено 51 вікно, встановлені нові електрощитові, виконані приписи ДСНС щодо протипожежної безпеки - на кожному поверсі встановлені протипожежні щитки.

З результатом робіт депутати ознайомилися наочно. Біля багатоповерхівок їх зустріло чисте, охайне внутрішнє подвір'я. А територія за "смугастим" будинком, після робіт з благоустрою перетворилася на місцевий сквер.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про житло для ВПО. У Міністерстві реінтеграції обговорили проблеми з житлом для ВПО та шляхи врегулювання нагальних питань. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.  Під час засідання Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод ВПО розглянули питання реалізації постанови № 930 “Деякі питання функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб”. Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук наголосила, що місця тимчасового проживання мають забезпечувати переселенцям гідні та безпечні умови, особливо у тих випадках, коли йдеться про осіб з інвалідністю, людей похилого віку та дітей. Був розроблений алгоритм співпраці задля оперативної комунікації та розв'язання нагальних питань. ОВА вже надають інформацію щодо потреби у проведенні ремонтів в МТП для того, щоб привести їх у належний стан. Серед іншого також досягли домовленості з міжнародними організаціями щодо аналізу та моніторингу потреб у ремонті й облаштуванні МТП. “Створення ефективної системи забезпечення ВПО житлом є критично важливим перед зимою. Тому ми спільно докладаємо зусиль, аби люди мали комфортне перебування у тимчасовому житлі”, – резюмувала Ірина Верещук.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися