У Харкові міськрада знову починає процес перейменування проспекту на честь Жукова

У міськраді Харкова готуються перейменувати проспект Григоренка на проспект Жукова

У Харкові міський голова Геннадій Кернес підготував розпорядження про старт заходів, пов'язаних з перейменуванням проспекту Григоренка на проспект Маршала Жукова. Відповідний документ оприлюднений на сайті мерії.

Так, згідно з розпорядженням мера від 20 січня, відділ з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища Харківської міської ради повинен "узагальнити зауваження і пропозиції, що надійшли в ході громадського обговорення, підготувати проект подання, а також разом з юристами міськради проект рішення Харківської міської ради про перейменування". Департаменту житлового господарства, адміністраціям районів доручено визначити кошторис витрат, пов'язаних із зміною назви.

Зазначене громадське обговорення - це онлайн-голосування, яке проходило на сайті міськради наприкінці 2019 року. Тоді присвоєння проспекту імені Жукова підтримали 11193 людини (86,1%). Втім, під час голосування виникали питання з приводу того, що результати через деякий час після старту обнулилися, також активісти підозрювали мерію в накрутці голосів.

Відзначимо, що зараз Харківська міська рада судиться з Кабміном та Інститутом нацпам'яті, позови були подані після того, як Апеляційний суд визнав незаконним перейменування проспекту Григоренка на проспект Жукова.

Приєднуйтесь до нас у Telegram - Пульс Харкова - та будьте в курсі найцікавіших і важливих новин міста та Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися