На Харківщині хочуть відновити будинок за втричі завищеними цінами

Будинок у Старому Салтові збираються ремонтувати за втричі завищеними цінами на будматеріали

Департамент капітального будівництва Харківської ОВА збирається укласти угоду із ТОВ “Будсоюз” на відновлення будинку у Старому Салтові із завищенням цін у кошторисах на будівельні матеріали в рази. Лише на цементно-піщану суміш ціна завищена більше, ніж утричі.

Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо в результаті моніторингу системи “Прозорро”, інформують "Коментарі. Харків".

Йдеться про відновлення багатоквартирного будинку по вулиці Культури,12 у селищі Старий Салтів. За результатами торгів вартість угоди може скласти 12,6 млн грн.

При  цьому у кошторисі, який завантажив підрядник разом з іншими тендерними документами, ціни на будматеріали та обладнання завищені в рази у порівнянні не лише з ринковими, а й у порівнянні з цінами, що пропонують інші підрядники на тендерах департаменту капбудівництва ХОВА і навіть для ремонту будинків у Старому Салтові.

Отже, підрядник зазначив, що вартість ЦПС із доставкою, яка у будмаркетах у середньому коштує 5 грн за кілограм, становить 19,90 грн за кілограм. Для порівняння: паралельно департамент проводив торги на ремонт будинку по вулиці Східній, 10. У даному випадку переможець торгів, ТОВ “Харківбудсервіс”, зазначив вартість ЦПС  6,43 гривні за кілограм. ТДВ “Житлобуд-2”, який відновлюватиме будинок по вулиці Перемоги в Старому Салтові, показує ціну 6,10 гривень за ЦПС з доставкою, тобто утричі дешевше, ніж “Будсервіс”. І це не єдині завищення цін у кошторисі цієї компанії.

тендери у Харківській області

Ціни у кошторисі
ТОВ “Будсоюз”

Профнастил ПС-10 RAL “Будсоюз” вказує по ціні 864 гривні за квадратний метр, а інший підрядник для об’єкту в тому ж Старому Салтові – 442 гривні за квадратний метр. У “Житлобуд-2” ціна такого профнастилу становить 464 гривні за квадратний метр, що фактично удвічі дешевше, ніж у “Будсоюз”.

тендери у Харківській області

Ціни у кошторисі
ТОВ “Харківбудсервіс”

Металеві огородження покрівлі h 600 у “Будсоюза” зазначені вартістю 4452 гривні за погонний метр, а у “Житлобуд-2” – по 1480 грн. У “Харківбудсервіс” майже аналогічна ціна, втричі нижча, ніж у “Будсоюза”.

Утеплювач для горища 100 мм з доставкою: ціна у кошторисі вказана 6130 гривень за кубічний метр. Для порівняння, у “Харківбудсервіса” – вдвічі дешевше – 3106 грн за кубометр.

Труба 40х40х3 з доставкою вказана у кошторисі по ціні 273 гривні за метр, для порівняння у “Житлобуд-2” в кошторисі така труба коштує 245 гривень за метр, а у “Харківбудсервіса” – 202 гривні за метр.

Екструдований пінополістирол 100 мм у “Житлобуд-2” в кошторисі коштує 506 гривень за кв.м, а у “Будсоюза” – 797 грн за кв.м.

Подібних прикладів безліч.

Засновником ТОВ “Будсоюз” є Олексій Герасімов, а директором – Олексій Полюхович.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що у Харкові буде з безкоштовним проїздом – думка експертів

У травні цього року міський голова Харкова Ігор Терехов сказав, що проїзд у громадському транспорті міста буде безкоштовним до тих пір, поки є можливості місцевого бюджету. У вересні в місті спостерігалася вже четверта хвиля повернень харків’ян, плюс у місті у зв’язку з бойовими діями на Харківщині зросла кількість переселенців. Чи доречно і чи можливо зараз "тримати" проїзд у громадському транспорті безкоштовним – журналіст "Коментарів. Харків" спитала у експертів-політологів.

Політолог Антон Авксентьєв зазначає, що місцевий бюджет Харкова наразі є профіцитним, тобто доходи значно перевищують видатки.

Антон Авксентьєв вважає, що оскільки зараз кошти в бюджеті є, то підстав відміняти безкоштовний проїзд немає. Що може вплинути на відміну безоплатного проїзд у громадському транспорті – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися