Що з врожаєм у Харківській області

Аграрії Харківщини завершили збір озимини та почали обмолочувати пізні зернові культури

Фермерські господарства Харківської області зібрали понад 1,3 мільйона тонн нового врожаю. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА.

Загалом в усіх районах регіону зернові та зернобобові культури зібрано на площі 326,9 тисячі гектарів, намолочено 1 мільйон 347,3 тисячі тонн зерна. Найбільше зібрано пшениці – більш як 1 мільйон тонн. Лідери зі збирання – господарства Лозівщини та Красноградщини.

"Аграрії області продовжують докладати усіх зусиль задля продовольчої і економічної безпеки регіону. Триває збір пізніх зернових культур: соняшнику намолотили більш як 80 тисяч, а сої – понад 20 тисяч тонн. Засушливі погодні умови не вплинули на хід робіт", - зазначив заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов.

Крім того, попри ґрунтову посуху, аграрії проводять оранку та сівбу озимини під врожай наступного року. Загалом планують обробити 246,6 тисячі гектарів. Фермерські господарства вже сіють озимий ячмінь, пшеницю, жито та ріпак.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові серед біла дня чоловіки виносили пакунки з підприємства (ФОТО)

20 вересня вдень патрульні отримали виклик про підозрілих осіб на вулиці П'ятихатській. Заявник повідомив поліцейським, що невідомі чоловіки щось виносять у пакунках з території підприємства, яке наразі зачинене. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Патрульної поліції Харківської області.

Прибувши за вказаною адресою, патрульні оглянули прилеглу територію. Неподалік місця виклику поліцейські виявили схожого за описом громадянина з об'ємним пакунком. Також невдовзі інспектори виявили і другого громадянина, який при появі поліцейських викинув пакунок у кущі та намагався втекти. Патрульні наздогнали та затримали чоловіка.

Що було у згортках – читайте за посиланням.

У незламному Харкові готуються до Балу хризантем (ФОТО)

Фельдман Екопарк, зруйнований окупантами майже вщент, відновлюється. Триває підготовка до Балу хризантем. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Фельдман Екопарку.

Через шлях руйнувань, бойових дій, евакуації, повернення, розмінування та поступового відновлення – Екопарк збирається влаштувати важливу подію – Бал хризантем. Це частка того мирного та квітучого Харкову, яка об’єднує усіх – працівників Екопарку, а також постійних та нових відвідувачів.

Коли відбудеться Бал хризантем – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися