На відновлення Харківщини виділено понад 1 млрд гривень

За ці кошти відновлюються 62 об'єкти інфраструктури

Цьогоріч з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії виділено більш 1 млрд грн на відновлення Харківщини. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію з соцмереж начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Наразі на ці кошти в області відновлюється 62 об'єкти інфраструктури. В пріоритеті – житловий фонд та соціальні будівлі. Зокрема, відновлюються багатоквартирні житлові будинки у Дергачах, Лозовій, Старому Салтові, Чугуєві та інших містах і селах області. Шість проєктів уже на завершальному етапі – це 3 багатоквартирні будинки у Старому Салтові та ще три у Дергачах.

Також тривають роботи з відновлення восьми закладів охорони здоров'я, чотирьох закладів освіти та двох адміністративних будівель. Це Обласна дитяча клінічна лікарня, Центр первинної медико-санітарної допомоги міста Дергачі, а також амбулаторії, школи та андмінбудівлі у Старому Салтові, Руській Лозовій, Чугуєві та інших населених пунктах.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про відновлення дев'ятиповерхівки у Балаклії. Один з багатоквартирних будинків по вулиці 1-го Травня у Балаклії ремонтують за кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії та місцевого бюджету. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської ОВА. Як розповів заступник начальника ХОВА Михайло Харнам, будинок був пошкоджений у травні 2022 року внаслідок російських обстрілів. "Поступово відновлюємо Балаклію після піврічної російської окупації. За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова виконані першочергові роботи – повернено світло та газопостачання до населеного пункту. Наразі займаємося відновленням житлового фонду, аби якомога більше жителів могли спокійно пройти цей опалювальний сезон", – зазначив Михайло Харнам.



Джерело: https://t.me/synegubov/7111
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися