На Харківщині ремонтують пошкоджений обстрілом багатоповерховий будинок

В дев'ятиповерхівку у Балаклії росіяни влучили у травні минулого року

Один з багатоквартирних будинків по вулиці 1-го Травня у Балаклії ремонтують за кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії та місцевого бюджету. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Як розповів заступник начальника ХОВА Михайло Харнам, будинок був пошкоджений у травні 2022 року внаслідок російських обстрілів.

"Поступово відновлюємо Балаклію після піврічної російської окупації. За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова виконані першочергові роботи – повернено світло та газопостачання до населеного пункту. Наразі займаємося відновленням житлового фонду, аби якомога більше жителів могли спокійно пройти цей опалювальний сезон", – зазначив Михайло Харнам.

До демонтажних робіт на об’єкті бригада взялася минулого тижня.

"Влучання було в перекриття технічного поверху, також пошкоджено квартири на 9 поверсі. До середини грудня плануємо виконати тут усі роботи. Зокрема, буде відремонтовано покрівлю, перекриття. Повністю утеплимо дах і замінимо частину вікон", – сказав представник підрядної організації Василь Колісник.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про кількість харків'ян, що подали заявки на відновлення житла. Заявки на отримання грошової компенсації на ремонт житла за програмою "єВідновлення" подали понад 7,7 тис. жителів Харкова. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію з соцмереж Харківської міської ради. Станом на сьогодні спеціальною комісією відпрацьовано понад 4,1 тис. заявок містян. Загальна сума виплат становить понад 78 млн грн. У міськраді також нагадали, що з 15 вересня сума максимальної грошової підтримки на проведення ремонтних робіт у багатоповерхівках зросла до 350 тис. грн, а для власників приватних будинків - до 500 тис. грн. Отримати державну виплату на ремонт свого житла, яке має незначні пошкодження внаслідок обстрілів, може кожен харків'янин. Для цього необхідно подати заявку в застосунку "Дія".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися