В одній з громад Харківщини здали кров для ЗСУ

Жителі Старовірівської громади у Харкові здали кров для військових та цивільних

22 вересня, понад 20 жителів Старовірівської громади Харківської області їздили в Харків на донацію крові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію видання "Слобідський край". 

"Масові виїзди мешканців Старовірівської громади на донацію крові для допомоги постраждалому населенню та воїнам ЗСУ почали організовувати з квітня минулого року. У тому році ми співпрацювали з Красноградською ЦРЛ, а цьогоріч стали їздити до Харківського міського центру служби крові. Загалом люди активно долучаються до цієї справи. З червня збільшилася кількість активних донорів на території Старовірівської громади. В основному їздять десь до 30 людей. 22 вересня їздило 23 особи. Ми пояснюємо людям важливість цієї справи, також сільська рада виділяє транспорт. Наші земляки, в свою чергу, розуміють значимість донорства, не залишаються байдужими і долучаються до цього, що, звісно, не може не радувати", – розповіла спеціаліст І категорії сектору містобудування, архітектури, містобудування та з питань цивільного захисту Старовірівської сільської ради Олена Надєїна.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про передачу Харківською ОВА необхідних речей на передову. Захисникам Харківщини передали лазнево-пральні комплекси, "швидку" та технічні засоби для виконання бойових завдань. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. Допомога надійшла від благодійного фонду "Даруй Добро". Начальник ХОВА Олег Синєгубов наголосив, що системна підтримка українських захисників є одним із головних напрямків роботи обласної військової адміністрації. "Разом із волонтерами та благодійними організаціями постійно працюємо над забезпеченням харківських військовослужбовців усім необхідним. Кожна автівка, кожен тепловізор або дрон мають велике значення на фронті, це запорука збереження життя захисників. Об'єднуємо зусилля задля нашої Перемоги", – сказав Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися