У Харківському районі відновлюють 17 житлових будинків

Ремонт трьох з них вже завершується

Відновлення 17 будинків у Дергачах, які постраждали від ворожих обстрілів, мають закінчити до холодів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію з сайту Харківської обласної військової адміністрації.

Заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам 23 вересня перевірив темпи і якість виконання робіт, а також поспілкувався з місцевою владою і жителями.

"У Дергачах на стадії завершення відбудова трьох багатоквартирних житлових будинків. Уже на початку жовтня мають бути закінчені роботи. Так, в одному з будинків по вулиці Центральна влаштовують вимощення та облицювання цоколю будівлі. А у двох будинках по вулиці Центральна та 23 Серпня виконують роботи із оздоблення сходових маршів будівель", – розповів Михайло Харнам.

Також Михайло Харнам наголосив, що необхідно пришвидшити будівництво, аби люди до опалювального сезону вже могли мешкати в цих будинках.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про виділення коштів на відновлення Харківщини. Цьогоріч з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії виділено більш 1 млрд грн на відновлення Харківщини. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію з соцмереж начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. Наразі на ці кошти в області відновлюється 62 об'єкти інфраструктури. В пріоритеті – житловий фонд та соціальні будівлі. Зокрема, відновлюються багатоквартирні житлові будинки у Дергачах, Лозовій, Старому Салтові, Чугуєві та інших містах і селах області. Шість проєктів уже на завершальному етапі – це 3 багатоквартирні будинки у Старому Салтові та ще три у Дергачах. Також тривають роботи з відновлення восьми закладів охорони здоров'я, чотирьох закладів освіти та двох адміністративних будівель. Це Обласна дитяча клінічна лікарня, Центр первинної медико-санітарної допомоги міста Дергачі, а також амбулаторії, школи та андмінбудівлі у Старому Салтові, Руській Лозовій, Чугуєві та інших населених пунктах.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися