На Харківщині відновлять незвичну зруйновану ферму

Зруйновану обстрілами равликову ферму на Богодухівщині відбудують

На Харківщині відновлюють зруйновану армією РФ ферму з розведення равликів. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію видання "FREEDOM".

У селі Калинове під Харковом у липні минулого року внаслідок атаки російської армії повністю згоріла ферма равликів і цех із виробництва косметики. Через щільність обстрілів на пожежу не змогли приїхати рятувальники. У результаті вогонь знищив нове обладнання, лабораторію, 1,5 т м’яса молюсків. Завдані збитки обчислюються мільйонами гривень. Від сімейного бізнесу залишилося лише кілька фотографій і баночок косметики. Через рік, власники екоферми планують її відновити, отримавши компенсацію від держави. 

Петро Дрогальчук відмінно розбирається в молюсках. Чотири роки тому, разом із сім’єю, він купив у рідному селі Калинове корівник. Територію очистив, переобладнав і почав розвивати екобізнес за євростандартами. Вирішив розводити равликів. Пізніше відкрив цех із репродукції та косметики з муцину. Найпопулярніші равлики — хелікс асперса мюллер і максима-максима. Відрізняються вони розмірами та смужками на панцирі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про ремонт пошкодженої багатоповерхівки на Харківщині. Один з багатоквартирних будинків по вулиці 1-го Травня у Балаклії ремонтують за кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії та місцевого бюджету. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської ОВА. Як розповів заступник начальника ХОВА Михайло Харнам, будинок був пошкоджений у травні 2022 року внаслідок російських обстрілів. "Поступово відновлюємо Балаклію після піврічної російської окупації. За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова виконані першочергові роботи – повернено світло та газопостачання до населеного пункту. Наразі займаємося відновленням житлового фонду, аби якомога більше жителів могли спокійно пройти цей опалювальний сезон", – зазначив Михайло Харнам.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися