Харківський бюджет поповнили на 400 тисяч гривень

Кошти були стягнуті за користування державною земельною ділянкою

Суд задовольнив позовну заяву керівника Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова в інтересах держави в особі Харківської міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення безпідставно збережених коштів за використання земельної ділянки у сумі майже 400 тисяч гривень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

Встановлено, що у власності Харківської міської ради перебуває земельна ділянка по  вулиці Китаєнка. 

За результатами комплексного вивчення наявних документальних матеріалів та інформації виконавчих органів міської ради, а також проведеного обстеження земельної ділянки встановлено, що вказана земля використовується для експлуатації та обслуговування нежитлових виробничих будівель, право власності на які зареєстроване за ТОВ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про конфіскацію землі у підприємства через суд. Харківській міській територіальній громаді повернуто земельну ділянку вартістю понад 100 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.  Немишлянська окружна прокуратура м. Харкова вжила всіх необхідних заходів для виконання рішення суду щодо розірвання договору оренди та зобов’язала недобросовісного орендаря повернути земельну ділянку. Йдеться про земельну ділянку площею майже 1 га для будівництва кварталу індивідуальних житлових будинків по вул. Луї Пастера — ріг бульвару Івана Каркача у Харкові. Цю землю було передано в оренду підприємству на підставі рішення Харківської міської ради в 2007 році. Однак підприємство так і не розпочало будівництво і навіть не отримало дозвільні документи на виконання будівельних робіт. Підставою для направлення відповідного позову до Господарського суду Харківської області стало порушення умов договору. Позов було задоволено.  У прокуратурі повідомили, що рішення суду було реально виконано — землю вартістю понад 100 млн грн повернуто Харківській міській територіальній громаді.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися