Чи будуть мешканців Харківщини забезпечувати дровами цієї зими

Забезпечити дровами необхідно близько 40 тисяч родин

Харківська область готова до опалювального сезону майже на 95%. Про це заявив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телеканалу ICTV, інформують "Коментарі. Харків".

Начальник ХОВА виділив два напрямки щодо підготовки до опалювального сезону: відновлення втрат, які зазнали минулої зими, та планова робота. Наразі житлово-комунальне господарство та об'єкти соціальної сфери Харківської області, включаючи місто Харків, підготовлені на 95%.

"Готуємо максимальний захист критичної інфраструктури. Минулого року ми мали унікальний досвід у Харкові, коли при мінусовій температурі повністю перезапускали систему опалення майже 8 разів. Також розуміємо потребу щодо пічного опалення і зараз наше завдання – забезпечити дровами близько 40 тисяч домогосподарств, тобто малозахищені верстви населення. Працюємо з Офісом Президента і Урядом, щоб були виділені кошти на це. Зокрема, міжнародні партнери забезпечать потребу 5 тисяч домогосподарств", – наголосив Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області активно оформлюють закордонні паспорти дітям: з якою метою

На Харківщині оформили паспортні документи вихованцям трьох дитячих будинків сімейного типу

Документування дітей – один із пріоритетних напрямків роботи Міграційної служби. Так, на Харківщині міграційники продовжують надавати послуги дитячим будинкам сімейного типу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДМС у Харківській області.

З якою метою документують дітей – читайте за посиланням.

У Харківській області велика кількість протермінованих заяв на відновлення житла – Синєгубов

Люди не можуть отримати компенсацію через повільну роботу комісій.

На Харківщині 4500 заявників отримали компенсацію по програмі єВідновлення на суму понад 366 мільйонів гривень. Про це в ході апаратної наради під головуванням начальника ХОВА Олега Синєгубова повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури Антон Коротовських, інформують "Коментарі. Харків".

"Маємо постійно нарощувати темп робіт щодо надання компенсацій за програмою "єВідновлення". Керівникам районних військових адміністрацій належить звернути увагу на це питання. Доручаю персонально пропрацювати цей напрямок роботи з очільниками громад і виправити недоліки там, де вони є", – сказав Олег Синєгубов.

У яких громадах найбільша кількість протермінованих заяв на отримання компенсації за пошкоджене майно – читайте за посиланням.



Ірина

5 жовтня 2023, 10:31

В мене двоє дітей . Чоловік мобілізований вже п'ятий місяць. Газ в мене відключений ще в 2017році ми живемо та повністю зараз залежимо від світла. Так як прогнозують постійне відключення по Україні я не знаю як ми з дітьми перезимуємо. На громаду надіятися неможливо тому що вона все зробить не для людини а для себе. На свою мізірну зарплату я з сім'єю не живу а виживаю. Ще й чоловіку допомогаємо посилкою, на форму.

Ольга

3 жовтня 2023, 16:12

Жыву одна сребенком

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися