Американці обстежуватимуть будинки харків’ян – подробиці

США готові надати Харкову допомогу у проведенні експертиз

Державні агентства та міністерства Сполучених Штатів Америки готові надати Харкову допомогу у проведенні експертиз, необхідних для відновлення пошкодженого житла. Про це повідомив помічник секретаря Міністерства житлового будівництва та міського розвитку США Пітер Кан під час зустрічі з Харківським міським головою Ігорем Тереховим, інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міськради.

За словами Пітера Кана, міністерство має у цьому досвід і готове поділитися ним з українськими містами. Також до цієї роботи планують залучити й інші структури, зокрема, агентство, що займається подоланням наслідків катастроф різного характеру.

Ігор Терехов зазначив, що для Харкова, який зазнав чи не найбільших руйнувань внаслідок обстрілів, така допомога буде потрібна.

"У Харкові 150 тисяч мешканців без даху над головою. Тому ми дуже зацікавлені в експертній та інших видах допомоги, яку ми отримуємо і, маю надію, отримуватимемо від США", - підкреслив Ігор Терехов.

Також мер заначив, що Харків має великий науковий та виробничий потенціал, який повинен не лише зберегтися у відновленому місті, а й прогресувати. За його словами, цей аспект обов’язкового буде врахований у новій концепції Генерального плану міста Харкова, який зараз розробляється разом із фундацією британського архітектора Нормана Фостера в рамках проєкту "UN4Kharkiv".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що крадуть з Центрального парку у Харкові

У Центральному парку Харкова скаржаться на недобросовісних відвідувачів парку, через яких зникають книжки у шафах буккросингу. Про це повідомив представник адміністрації парку на офіційній сторінці комунального підприємства, інформують "Коментарі. Харків".

Буккросинг має на увазі собою обмін книгами – читач бере книгу для прочитання, натомість залишає у шафі іншу книгу, або повертає на місце ту, що взяв. Проте зараз можна побачити, що шафи у парку пусті, тобто люди беруть книги, а нічого не залишають взамін. В адміністрації парку звертаються до усіх відвідувачів парку бути сумлінними та цінувати те, що робиться для харків’ян та гостей міста.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися