У Харківській області аграрії роблять «ставку» на овочі – для чого це потрібно

Ці культури легше доглядати та реалізовувати

Аграрії Харківщини збільшили обсяги посівів овочевих культур. Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі розповів заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов, інформують "Коментарі. Харків".

Цього року підвищились об’єми посівів овочевих та баштанових культур. Аграрії висадили картоплю на площі 43 тисячі гектарів і зібрали 535 тисяч тонн врожаю. Інші овочі саджали на площі 23 тисячі гектарів, з яких отримали 192 тисячі тонн врожаю.

"У нас є диверсифікація культури посівів, розширення найменування цих культур. Аграрії намагаються сіяти ті культури, які були б простіші в догляді або мали б більш рентабельну ціну і легше реалізовувались. Зокрема, це пов’язано із наслідками активних бойових дій", - пояснив Євген Іванов.

Крім того, аграрії продовжують вирощувати притаманні для Харківщини пшеницю, соняшник та кукурудзу. З них найбільше зібрано пшениці - 1 мільйон 21 тисяча тонн.

"Лідерами зі збирання врожаю залишаються аграрії Лозівського, Красноградського та Богодухівського районів. Нині на полях тривають роботи зі збору пізніх зернових культур, а саме соняшника та кукурудзи", - розповів заступник начальника Харківської ОВА.

Загалом господарства області зібрали більш як 1 мільйон 411 тисяч тонн врожаю озимини та пізніх зернових культур.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Вандалізм у Харкові – активісти закликали розібратися СБУ

Мурал у Харкові вандали замальовують вже вдруге

Віршем Єсєніна про "братовбивчу" війну пошкодили патріотичний мурал на вулиці Єсеніна у Харкові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію організації "Деколонізація. Україна". Активісти зазначають, що винний має бути покараний, а мурал все одно відновлять. "Але тут є робота для СБУ. Бо це неадекватно, коли таке відбувається у місті, яке пережило стільки", – підкреслюють в "Деколонізації".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися