У Харкові є потреба в сучасних трамваях та поїздах метрополітену – як вирішується проблема

Ігор Терехов наголосив на необхідності відновлення екології та транспорту в Харкові

Харківський міський голова Ігор Терехов провів зустріч з виконавчим секретарем Європейської економічної комісії (ЄЕК) ООН Тетяною Молчан. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

У рамках зустрічі сторони обговорили виклики, які постануть перед Харковом після війни. Зокрема, Тетяна Молчан наголосила на важливості створення для міста нової концепції Генерального плану. За її словами, надалі це допоможе знайти необхідне фінансування та оперативно розпочати реалізацію конкретних проєктів з відновлення. Вона зазначила, що ЄЕК ООН продовжить активно допомагати та підтримувати роботу міста з Фондом Нормана Фостера з підготовки настільки важливого для Харкова документа в рамках реалізації проєкту "UN4Kharkiv", який фінансується німецьким урядом.

Також було порушене питання впливу повномасштабної війни на екологію. Ігор Терехов зазначив, що ворог продовжує цілеспрямовано знищувати українські екосистеми. Також негативно на довкілля впливають щоденні обстріли. За словами Тетяни Молчан, ЄЕК вже займається екологічною оцінкою наслідків війни в Україні, і результати цих експертиз також знадобляться у процесі відновлення.

Крім того, Ігор Терехов наголосив на важливості розвитку в Харкові електротранспорту. За його словами, в перші місяці війни армія рф знищила багато трамваїв і тролейбусів, і зараз місто змушене залучати кредитні кошти на закупівлю електробусів.

"Також є потреба в сучасних трамваях. Ми продовжуємо будувати дві станції метрополітену, і нам потрібен сучасний рухомий склад", - наголосив Ігор Терехов.

Крім того, в рамках зустрічі сторони обговорили необхідність будівництва муніципального житла та розробку державної політики щодо цілеспрямованого розвитку в українських містах окремих галузей економіки. Наприклад, Харків, за словами Ігоря Терехова, може спеціалізуватися на IT-технологіях, індустрії та виробництві енергетики.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Вандалізм у Харкові – активісти закликали розібратися СБУ

Мурал у Харкові вандали замальовують вже вдруге

Віршем Єсєніна про "братовбивчу" війну пошкодили патріотичний мурал на вулиці Єсеніна у Харкові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію організації "Деколонізація. Україна". Активісти зазначають, що винний має бути покараний, а мурал все одно відновлять. "Але тут є робота для СБУ. Бо це неадекватно, коли таке відбувається у місті, яке пережило стільки", – підкреслюють в "Деколонізації".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися