На кордоні Харківщини з росією лунатимуть українські новини

У Вовчанську запрацювало державне цифрове телебачення

Питання забезпечення стабільного українського мовлення у Вовчанську було актуальним багато років, адже передачі якісного сигналу перешкоджав рельєф місцевості – місто розташовується в низині.

Проте з 3 жовтня вдалося запустити цифрове телебачення і у Вовчанську. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Це стало можливим завдяки спільній роботі Харківської ОВА, Харківської філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення та інших профільних служб і силових структур.

Як наголосив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, одне з пріоритетних завдань від Президента України Володимира Зеленського – відновити українське мовлення на деокупованих територіях.

Так, у Вовчанську на 37-му частотному каналі в цифровому форматі DVB-T працюють дві телепрограми "UA Перший" та "ДІМ", дві радіопрограми "Українське радіо" та "Промінь". Також "Українське радіо" присутнє в ефірі на частоті 90,2 МГц.

"Загалом ще з червня на Харківщині у тестовому режимі запрацювала цифрова багатоканальна телемережа мультиплекс МХ-7. Незважаючи на те, що окупанти пошкодили значну частину наших мереж, поступово відновлюємо доступ до українського теле- та радіомовлення", – зазначив Олег Синєгубов.

Як налаштувати тюнер DVB-T2 на канали цифрового телебачення – читайте за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Вандалізм у Харкові – активісти закликали розібратися СБУ

Мурал у Харкові вандали замальовують вже вдруге

Віршем Єсєніна про "братовбивчу" війну пошкодили патріотичний мурал на вулиці Єсеніна у Харкові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію організації "Деколонізація. Україна". Активісти зазначають, що винний має бути покараний, а мурал все одно відновлять. "Але тут є робота для СБУ. Бо це неадекватно, коли таке відбувається у місті, яке пережило стільки", – підкреслюють в "Деколонізації".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися