На Харківщині зібралися іноземні делегації

Велику увагу зосередили на питаннях притягнення до відповідальності за воєнні злочини

Харківщину відвідали делегації Служби інструментів зовнішньої політики ЄС та КМЄС в Україні. За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, зустріч з іноземними партнерами провів його заступник Євген Іванов. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА.

Під час засідання обговорювали питання допомоги у відновленні деокупованих територій та консультації з боку міжнародних партнерів у цьому питанні.

"Щиро дякуємо за ту допомогу і підтримку, яку Європейський Союз надає жителям Харківщини. Нині для нас передові питання – повернення мирного життя на деокуповані території, що включає в себе і відновлення, і адаптацію певних Законів на рівні Уряду", - зазначив Євген Іванов.

Крім того, на зустрічі підіймали питання притягнення до відповідальності винних за воєнні злочини і консультативну допомогу в цьому напрямку на міжнародному рівні.

"Ми зосередимо велику увагу на питаннях притягнення до відповідальності за воєнні злочини, як на місцевому рівні, центральному, надання підтримки в центрі в Гаазі, надання підтримки свідчень на місцях. Також ще один напрям – активна підтримка громадянського суспільства, підтримка соціально вразливих категорій населення", - додав директор Служби інструментів зовнішньої політики Європейського Союзу Пітер Вагнер.

Іноземні партнери проводять перемовини на рівні профільних установ та Уряду України задля допомоги у відбудові пошкоджених внаслідок бойових дій будівель.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Вандалізм у Харкові – активісти закликали розібратися СБУ

Мурал у Харкові вандали замальовують вже вдруге

Віршем Єсєніна про "братовбивчу" війну пошкодили патріотичний мурал на вулиці Єсеніна у Харкові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію організації "Деколонізація. Україна". Активісти зазначають, що винний має бути покараний, а мурал все одно відновлять. "Але тут є робота для СБУ. Бо це неадекватно, коли таке відбувається у місті, яке пережило стільки", – підкреслюють в "Деколонізації".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися