У Харківській області перейменували населений пункт

Одне з сіл Харківської області перейменували в Затоку

Депутати Харківської обласної ради підтримали перейменування села Першотравневе у Затоку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Первомайського міського голови Миколи Бакшеєва. Тепер топонім має за поданням Харківської облради затвердити Верховна Рада. Відповідне звернення прийняли учора на засіданні депутати облради, за проголосували 85 депутатів.

"Харківська обласна рада підтримала це перейменування і буде звертатися з клопотанням до Верховної ради щодо прийняття аналогічного рішення. Це село відноситься до Печенізької селищної територіальної громади Чугуївського району Харківської області", - повідомила депутат Харківської облради Галина Куц.

"На Харківщині залишаються багато топонімів на честь першого травня. Усі вони мають бути декомунізовані. Але з четвертої спроби не вдалося перейменувати місто Первомайський: депутати саботують це рішення, хоча жителі Первомайського обрали нову назву, Добродар. Міський голова Первомайського спробує знову винести це питання на чергову сесію ради", – йдеться в повідомленні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові збільшилася кількість загиблих через обстріл 6 жовтня

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що рятувальники знайшли ще одну жінку, яка загинула, через ракетний удар по місту.

"Кількість жертв та постраждалих від вранішніх ударів по Харкову зростає. Знайшли ще одне тіло – загибла жінка, 1955 року народження. Поранених вже 26, 12 з них госпіталізовані", – написав Ігор Терехов.

У ХОВА повідомляють, що загибла - це бабуся 10-річного хлопчика, якого теж сьогодні вбили росіяни. Також повідомляють, що кількість поранених зросла до 30. 12 людей госпіталізовано до медзакладів, в тому числі 11-місячна дитина. Інформація оновлюється. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися