Харків'янина призначено на нову посаду у Верховному Суді

Ветеран війни Олександр Мамалуй став заступником голови ВС

Заступником голови Верховного Суду обрали харків'янина Олександра Мамалуя. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію з соцмереж Верховного Суду.

Його кандидатуру підтримали 87 суддів. Зазначається, що засідання Пленуму Верховного Суду розпочалося о 10 ранку. 

У 2017 році Олександр Мамалуй був призначений суддею Верховного Суду. Після вторгнення Росії Мамалуя було мобілізовано вже втретє. Він також був відзначений почесним нагрудним знаком "Срібний хрест" головнокомандувача Збройних Сил України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про нагородження Олександра Мамалуя "срібним хрестом""Срібний хрест" отримав суддя Верховного Суду з Харкова Олександр Мамалуй від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Верховного суду в Фейсбук. У березні 2023 року суддю Верховного Суду Олександра Мамалуя відзначено почесним нагрудним знаком "Срібний хрест" Головнокомандувача Збройних Сил України. Олександр Мамалуй у складі зведеної снайперської групи Сухопутних військ ЗСУ майже чотири місяці виконував бойові завдання під Бахмутом.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про обстеження американцями пошкоджених будинків у Харкові. Державні агентства та міністерства Сполучених Штатів Америки готові надати Харкову допомогу у проведенні експертиз, необхідних для відновлення пошкодженого житла. Про це повідомив помічник секретаря Міністерства житлового будівництва та міського розвитку США Пітер Кан під час зустрічі з Харківським міським головою Ігорем Тереховим, інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міськради. За словами Пітера Кана, міністерство має у цьому досвід і готове поділитися ним з українськими містами. Також до цієї роботи планують залучити й інші структури, зокрема, агентство, що займається подоланням наслідків катастроф різного характеру. Ігор Терехов зазначив, що для Харкова, який зазнав чи не найбільших руйнувань внаслідок обстрілів, така допомога буде потрібна. "У Харкові 150 тисяч мешканців без даху над головою. Тому ми дуже зацікавлені в експертній та інших видах допомоги, яку ми отримуємо і, маю надію, отримуватимемо від США", - підкреслив Ігор Терехов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися