У Лозовій відкриють простір для дозвілля літніх людей

Центр відкриється за кошти громади та за допомоги міжнародних партнерів

У Лозовій на 4 мікрорайоні облаштовують простір для дозвілля літніх людей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівського міського голови Сергія Зеленського.

Тут підопічні зможуть займатися спортом, проводити культурні заходи та отримувати сучасні цифрові навички. Подібний простір вже є у центральній частині Лозової, але багатьом підопічним з мікрорайонів туди добиратися незручно. Для тих, хто не зможе дістатися стаціонарних відділень, працюватимуть мобільні соціальні групи. Серед фахівців будуть перукарі, швеї, помічники по господарству, юристи та інші спеціалісти. Транспорт та обладнання надається міжнародними партнерами.

"Центр знаходитиметься у приміщенні Лозівського терцентру соціального обслуговування на 4 мікрорайоні. За кошти громади виконуємо ремонт та чекаємо на обладнання від партнерів – ПРООН та Ліги соціальних працівників", - написав Сергій Зеленський. 

За час повномасштабного вторгнення навантаження на працівників терцентру значно зросло. Наразі допомогу надають 2,5 тисячам підопічних. Літні люди намагаються бути максимально корисними для захисників та захисниць. Спільно із соціальними працівниками вони в’яжуть шкарпетки, рукавички, готують випічку, плетуть сітки та передають їх на фронт.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про пограбування пенсіонерів з Харкова та області псевдоволонтерами. Харківська обласна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох осіб за фактами крадіжок і грабежів, вчинених організованою групою (ч. 5 ст. 185, ч. 5 ст. 186 КК України), повідомляють "Коментарі. Харків". Слідство встановило, що учасники організованої групи, до складу якої входили особи ромської національності, обкрадали та грабували літніх людей, видаючи себе за волонтерів. У прокуратурі повідомили, що у липні минулого року 23-річна жінка розробила план незаконного збагачення, до реалізації якого залучила ще двох жінок та чоловіка. Зловмисники орудували у Харкові та Лозовій, а також на території Київської та Дніпропетровської областей у період з липня 2022 по червень 2023 року. За даними прокуратури, жертвами зловмисників стали особи похилого віку. “Зловмисники приходили до літніх людей додому і представлялися волонтерами, говорили, що роздають гуманітарну допомогу. Під цим приводом обвинувачені проникали всередину помешкань потерпілих, після чого викрадали їхнє майно, грошові кошти та відкрито грабували”, - розповіли у прокуратурі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися