У Харкові розглянули проєкти місцевого та регіонального розвитку

Участь у конкурсі взяли проєкти двох державних установ та громадської організації

Відбулось засідання Конкурсного комітету обласного конкурсу проєктів місцевого та регіонального розвитку "Разом в майбутнє". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію з соцмереж Харківської обласної ради.

Члени Конкурсного комітету розглянули звернення, що надійшли від конкурсантів та територіальних громад. Це листи Ізюмської міської військової адміністрації, Дергачівської міської ради, Громадської організації "Я врятований".

У заході взяли участь заступниці голови Харківської обласної ради Тетяна Біловол та Валерія Дзюба, а також заступник голови Конкурсного комітету, голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету Людмила Немикіна.

Ізюмська міська військова адміністрація звернулась з проханням збільшити обсяги робіт з відновлення зали боксу місцевої спортивної школи, яка вже під час виконання проєкту постраждала від російських обстрілів. 

"Маємо велике бажання допомогти Ізюмській громаді оновити інфраструктуру, щоб діти та молодь могли займатись спортом у комфортних умовах. Положення про конкурс дозволяє узгодити пропозицію громади. Це дозволить відновити приміщення, встановити обладнання, і діти зможуть займатись улюбленим видом спорту. Саме для досягнення таких цілей ми і створювали цей конкурс ще в 2012 році, і впроваджуємо зараз – навіть під час війни", - сказала Людмила Немикіна.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про створення платформи, де відображені усі знищені окупантами церкви Харківщини. Команда громадських активістів запустила онлайн-проєкт "Храми під вогнем". Про це  повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію видання "Люк". Автори фіксують один із воєнних злочинів росіян, здійснених на території України — завдання шкоди духовній та культурно-історичній спадщині. На платформі можна подивитись які українські церкви, храми та релігійні споруди пошкодила або знищила Росія. Для цього автори проєкту здійснили низку експедицій у Донецьку та Харківську області, під час яких зафіксували на фото та відео наявні руйнування культових споруд різних релігій та конфесій. Серед пошкоджених святинь Харківщини: церква Миколи Чудотворця у Руській Лозовій, Храм Віри, Надії, Любові та матері їх Софії у Старому Салтові, Свято-Троїцький храм у селі Мала Комишуваха (Ізюмський район). Повністю знищені храм архістратига Божого Михаїла у селі Руські Тишки та церква святого Іоана Богослова у Курилівці (Куп’янський район).



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися