На Харківщині перейменували 25 вулиць та провулків

Одну з вулиць назвали іменем Героя України з Харківської області

У Валках на Харківщині перейменували низку вулиць та інших топонімічних об'єктів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію з соцмереж Валківської міської ради.

У місті позбулись імен Пушкіна, Чехова, Ломоносова та інших діячів російської культури. 

Зокрема саме провулок Пушкіна було перейменовано на честь Героя України Михайла Несольоного, що загинув під час евакуації поранених побратимів на самому початку широкомасштабного вторгнення. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про перейменування населеного пункту у Харківській області. Депутати Харківської обласної ради підтримали перейменування села Першотравневе у Затоку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Первомайського міського голови Миколи Бакшеєва. Тепер топонім має за поданням Харківської облради затвердити Верховна Рада. Відповідне звернення прийняли учора на засіданні депутати облради, за проголосували 85 депутатів. "Харківська обласна рада підтримала це перейменування і буде звертатися з клопотанням до Верховної ради щодо прийняття аналогічного рішення. Це село відноситься до Печенізької селищної територіальної громади Чугуївського району Харківської області", - повідомила депутат Харківської облради Галина Куц. "На Харківщині залишаються багато топонімів на честь першого травня. Усі вони мають бути декомунізовані. Але з четвертої спроби не вдалося перейменувати місто Первомайський: депутати саботують це рішення, хоча жителі Первомайського обрали нову назву, Добродар. Міський голова Первомайського спробує знову винести це питання на чергову сесію ради", – йдеться в повідомленні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися