У Харкові розробляють програму для забезпечення житлом переселенців та бюджетників

Харків працює з міжнародниками щодо забезпечення житлом вимушених переселенців

Харківська влада працює з представникам ООН щодо розробки програми муніципального житла. Про це сьогодні міський голова Харкова Ігор Терехов повідомив на прес-конференції, інформують "Коментарі. Харків".

"В нас є досвід Німеччини, і нам обіцяють допомогти. Також у нас працює міська програма для працівників бюджетної сфери, освітян, лікарів, учасників бойових дій, ВПО", – розповів очільник міста.

Міський голова також повідомив, що внутрішньо переміщені особи можуть отримати безкоштовне житло за програмою "Прихисток". Станом на серпень 2023 року таким чином було розміщено близько 4 тис. ВПО. Також ВПО, які мешкають у Харкові не менше одного року, можуть скористатися безвідсотковим пільговим кредитуванням. Це міська програма доступного житла. У такий спосіб свої житлові умови вже покращили 57 сімей.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові стартує реєстрація на грошову допомогу: розмір виплат збільшено

З 1 жовтня в Україні запроваджена нова сума виплат багатоцільової грошової допомоги від МОМ у розмірі 3600 гривень на місяць. Такі виплати здійснюються протягом 3 місяців. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

Усі, хто реєструються та мають право на отримання допомоги після 1 жовтня 2023 року, отримають збільшену суму. Для осіб, зареєстрованих до цієї дати, сума переказу відповідатиме чинному розміру 2220 гривень на члена сім’ї.

Реєстрація на грошову допомогу від Міжнародної організації з міграції буде доступною у Харкові з 11 жовтня 2023 року. Як зареєструватися – читайте за посиланням.

Що робити тим харків’янам, чиї будинки було пошкоджено вперше

Під час ракетних обстрілів Харкова 6 жовтня понад 50 житлових будинків були пошкоджені вперше з початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

"Харківʼяни, чиє житло зазнало пошкоджень через російську агресію, можуть отримати грошову допомогу за державною програмою "єВідновлення". Для цього необхідно подати відповідну заявку в застосунку “Дія”", – пишуть у міськраді.

Також родинам, які постраждали від обстрілу у Харкові, виплатять допомогу. Подробиці – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися