Для харківських дітей у місті та області працюватиме спеціально обладнаний автомобіль

15 мобільних класів безпеки працюватимуть у 10 регіонах України

ДСНС спільно з МВС України, UNICEF Ukraine та Національною поліцією України обʼєднали зусилля задля підвищення обізнаності дітей щодо правил безпечної поведінки та формування культури безпеки.

ЮНІСЕФ передав 15 автомобілів для проведення уроків безпеки, обладнаних спеціальним устаткуванням для занять як всередині "пересувного" класу, так і назовні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ДСНС України.

Мобільні класи працюватимуть у ​​Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Полтавській, Харківській, Сумській, Київській, Житомирській, Чернігівській областях та м. Києві.

Урочиста передача сертифікатів на користування класами відбулась у Києві.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив, що унаслідок підриву на вибухонебезпечних предметах майже 250 людей загинули, ще близько 500 — отримали поранення. Ініціатива мобільних класів безпеки має на меті — вберегти людей від цієї загрози та інших викликів воєнного часу.

Своєю чергою, Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін зазначив, що майже третина дітей не змогли розпочати очне навчання через близькість лінії фронту та обстріли.

"Мобільні класи для проведення уроків з безпеки працюватимуть у постраждалих громадах, пропонуючи дітям інтерактивні методи та цікаві інструменти, щоб вони були поінформовані, обізнані та навчені щодо мінної безпеки та інших тем, що стосуються їхньої безпеки".

Так, передано перші 15 мобільних класів безпеки, ще 5 незабаром надійдуть.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів, що МВС уже підготувало 44 фахівці ДСНС та Нацполіції, які працюватимуть спільно з викладачами в цих мобільних класах.

"Ці автомобілі поїдуть в 10 областей України та місто Київ. Вони працюватимуть саме в тих віддалених районах і громадах, де діти не можуть вчитися на денній формі навчання. У класах представлене все необхідне, що має знати дитина. Навчальні програми постійно оновлюватимуться, адже ворог щоразу застосовує нові засоби убивства на території нашої держави", — сказав Ігор Клименко.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Чи важко дівчині знайти роботу в Харкові

Молоді люди після закінчення навчальних закладів стикаються з проблемою пошуку роботи

Під час війни багато студентів, випускників шкіл та просто молодих людей стикнулися з проблемою – що робити далі та ким працювати. Тому що у мирний час можна було планувати та заглядати наперед, а тепер деяким доводиться у прямому сенсі слова виживати та шукати спосіб заробітку у тих містах, куди занесла війна. "Коментарі. Харків" розбиралися, чи важко молодій дівчині знайти роботу безпосередньо у нашому місті. Алгоритм пошуку роботи – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися