У Харківській області будують дім для родини: фінансує фонд Олени Зеленської

Для багатодітної родини переселенців зводять будинок у Зміївській громаді

Нову оселю для великої родини з Куп'янщини будують за ініціативи та фінансової підтримки Фундації Олени Зеленської. Разом із командою Фундації начальник ХОВА Олег Синєгубов оглянув хід будівельних робіт. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Подружжя Ватащуків створило прийомну родину ще у 2018 році. Мешкали у селі Курилівка Куп’янського району. Родина була вимушена евакуюватися через активні бойові дії. Нині в сім’ї виховують 5 дітей, над 4 з якими взяли опіку. Родина готова поповнитись ще 5 дітьми, які залишилися без батьківської турботи. Аби створити повноцінний ДБСТ, у місті Зміїв для Ватащуків зводять будинок.

"Спільно з Фундацією Олени Зеленської продовжуємо докладати усіх зусиль, аби якомога більше дітей опинилися у люблячих родинах, створювалися нові форми виховання. Оселю для родини Ватащуків мають добудувати до кінця цього року. Будівельники вже залили фундамент, звели стіни та міжкімнатні перекриття, провели зовнішні комунікації, а днями лаштуватимуть крівлю. Завершити роботи планується до кінця цього року", - зазначив Олег Синєгубов.

Начальник ОВА також зауважив, що сьогодні в Харківській області на обліку служб у справах дітей перебуває 4277 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Понад 97% з них вдалося влаштувати до сімейних форм виховання. Щоб посилити цю роботу, минулого тижня на Харківщині прийняли першу в Україні обласну програму підтримки та розвитку сімейних форм виховання. Програма передбачає одноразові виплати для усіх родин альтернативної форми виховання дітей, зокрема для сімей, які взяли опіку над паліативними дітьми.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

"Ми входимо у важкий період" – Олег Синєгубов

Окупанти минулої ночі обстріляли Харків та район беспілотниками

Уночі на 12 жовтня Харків та Харківській район зазнали ударів ворожими безпілотниками. У Харкові було пошкоджено два приватні житлові будинки, інші удари прийшлися на Харківський район, де частково постраждала критична інфраструктура.

Про те, якою буде зима, розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися