Через півтора роки в одне з сіл Харківщини повернулося світло

Населений пункт став форпостом під час запеклих боїв у Харківській області

Ще один населений пункт Ізюмського району, де велися активні бойові дії, підключили до електромережі. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Фахівці "Харківобленерго" завершують відновлювальні роботи у селі Вірнопілля Оскільської громади. Про це повідомив заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам.

"За дорученням начальника ХОВА Олега Синєгубова відновлювальні роботи електромереж в регіоні тривають у посиленому режимі. Щоб заживити Вірнопілля, енергетикам довелося відновити 10 кілометрів високовольтної лінії 10 кВ, замінити 30 опор та 5 км магістрального проводу. Крім цього, фахівці "Харківобленерго" капітально відремонтували підстанції та замінили 4 трансформатори", – розповів Михайло Харнам.

Від початку повномасштабної війни населений пункт був форпостом оборони в районі і значно постраждав від ворожих обстрілів. Електрична мережа була зруйнована вщент. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про відновлення світлофорів у Харкові. Фахівці комунального підприємства "Харків-Сигнал" за минулий тиждень відремонтували 237 елементів огородження, встановили нові та замінили 54 дорожні знаки, замінили 13 світлофорних об'єктів. Також за заявками громадян комунальники відремонтували 22 світлофорні об'єкти та 10 контролерів. Для оперативного реагування на повідомлення про експлуатаційні недоліки в утриманні технічних засобів організації (регулювання) дорожнього руху можна звертатися цілодобово.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про ремонт будівель у Харкові. Наступного року в місті Харкові планують зробити капітальний ремонт та реконструкцію 157 житлових будинків. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. Як повідомив заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства Євген Пасенов, у цих будинках відновлюватимуть конструктиви. Крім того, в частині передбачається відремонтувати фасади, покрівлі, провести роботи з термомодернізації. "Ми спілкуємося з величезною кількістю людей, чиї будинки постраждали. І знаємо, наскільки важливо для кожного, щоб його помешкання відремонтували. Капремонт планується у тих будинках, куди сьогодні можна залучити менші кошти та врятувати матеріальні цінності власників квартир, зберегти цілісність самої споруди. Бо чим довше об'єкт стоїть пошкоджений, тим вища вартість його ремонту в майбутньому", - наголосив заступник директора департаменту.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися