Що робиться у полях Харківщини

Аграрії області засіяли озиминою майже 169 тисяч гектарів

Фермерські господарства регіону продовжують збирати пізні зернові культури, готувати ґрунт та сіяти озимину. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Під врожай озимих культур на наступний рік планують засіяти 246,6 тисячі гектарів, що на 8,5% більше, ніж у 2022 році. Із них вже оброблено більш як 210 тисяч гектарів, а сівбу провели на площі 168,7 тисячі гектарів.

"Фермерські господарства вже сіють озимі пшеницю, жито та ячмінь. Ріпаку висіяно на 28% більше від прогнозу. Сівба триває в тому числі з використанням мінеральних добрив. Сходи озимих зернових культур отримані на 49,9 тисячі гектарів або 26% до засіяних площ", - зазначив заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов.

Крім того, в регіоні тривають роботи зі збору врожаю пізніх зернових культур. Соняшнику зібрано понад 500 тисяч тонн, а сої – майже 49 тисяч тонн. Загалом фермери Харківщини намолотили 1 мільйон 473 тисячі тонн зерна ранніх та пізніх зернових культур.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У громаді на Харківщині закликали евакуюватися через холоди та обстріли

Евакуйованим обіцяють житло, харчування та грошову допомогу

Під головуванням начальника Куп'янської міської військової адміністрації Андрія Беседіна відбулась щотижнева робоча нарада. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Куп’янської МВА.

"Ситуація на території Куп'янської громади залишається дуже складною. Наші захисники дають гідну відсіч ворогу, який не полишає спроб прорвати оборону. Втім терор мирного населення військами агресора триває: впродовж тривалого часу не припиняються обстріли, руйнуються об'єкти критичної інфраструктури й приватні домоволодіння. До того ж погіршуються погодні умови. Саме тому потрібно евакуюватися. Особливо це стосується жінок з дітьми, літніх, хворих і маломобільних. Для евакуйованих буде забезпечено безоплатне проживання у прихистку, гуманітарна допомога, харчування, медична підтримка. Також буде надано допомогу в оформленні довідки ВПО та відповідну грошову допомогу від держави та міжнародних організацій", - наголосив Андрій Беседін.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися