У Харкові провели рейди по приватному сектору: що контролюють

Рятувальники спільно з поліцейськими роз’яснюють містянам, як уникнути пожеж

З настанням осінньо-зимового періоду збільшується кількість пожеж у приватному секторі, через те, що громадяни активно починають використовувати пічне опалення та обігрівачі, що призводить до загибелі та травмування людей від вогню.

Так, 13 жовтня 2023 року інспекторським складом ВЗНС по Основ’янському району ХМТГ ХРУ ГУ ДСНС України у Харківській області сумісно з представниками поліції було проведено рейд у житловому секторі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

В ході заходу громадянам було роз’яснено вимоги пожежної безпеки у побуті та правила безпечного користування пічного опалення.

Зокрема співробітники ДСНС зауважили, що для обігріву приміщень категорично заборонено використовувати саморобні електрообігрівальні прилади. Навели приклади, коли людська необачність приводила до трагедії, наголошували, що тільки суворе дотримання правил пожежної безпеки дозволить надійно захистити себе і свої оселі від пожеж.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У громаді на Харківщині закликали евакуюватися через холоди та обстріли

Евакуйованим обіцяють житло, харчування та грошову допомогу

Під головуванням начальника Куп'янської міської військової адміністрації Андрія Беседіна відбулась щотижнева робоча нарада. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Куп’янської МВА.

"Ситуація на території Куп'янської громади залишається дуже складною. Наші захисники дають гідну відсіч ворогу, який не полишає спроб прорвати оборону. Втім терор мирного населення військами агресора триває: впродовж тривалого часу не припиняються обстріли, руйнуються об'єкти критичної інфраструктури й приватні домоволодіння. До того ж погіршуються погодні умови. Саме тому потрібно евакуюватися. Особливо це стосується жінок з дітьми, літніх, хворих і маломобільних. Для евакуйованих буде забезпечено безоплатне проживання у прихистку, гуманітарна допомога, харчування, медична підтримка. Також буде надано допомогу в оформленні довідки ВПО та відповідну грошову допомогу від держави та міжнародних організацій", - наголосив Андрій Беседін.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися