Яка ситуація з допомогою родинам загиблих та постраждалим від ракетного удару по с. Гроза

Тримаємо на контролі надання допомоги родинам загиблих та постраждалих – Олег Синєгубов

Наразі уже нараховано більше 290 тис. грн для виплат членам 22 родин загиблих, відповідно до рішення Шевченківської селищної військової адміністрації. Виплати іншим постраждалим будуть здійснені найближчим часом. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

Також селищною ВА надана першочергова допомога для усунення пошкоджень постраждалих будинків. Роботи по тимчасовому усуненню руйнувань проведено у повному обсязі за допомоги благодійного фонду DRC (Данська Рада у справах біженців) та Міжнародної організації з міграції.

"Продовжуємо комунікацію з іншими міжнародними партнерами. Уже здійснено виплати 23 постраждалим сім'ям від благодійного фонду "Актед" за підтримки ООН. Організація UNICEF, у свою чергу, здійснює виплати 9 постраждалим сім'ям з дітьми.

Особливу увагу приділяємо долі дітей, що залишилися внаслідок теракту росіян без батьків. Уже оформлено опікунство близьких родичів над 11 такими дітьми", – повідомив очільник області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області проводиться евакуація – вона діє далеко не на всіх

У Куп’янську залишаються ще близько 4 тисяч жителів, повідомив голова ХОВА

Ворог щоденно обстрілює наближені до фронту населені пункти Куп'янщини, тому продовжується евакуація звідти цивільного населення. Уже вивезено 1186 людей, в тому числі 238 дітей. Ще близько 2 тис. виїхали самостійно. Про це в етері національного телемарафону повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

Як розміщують переселенців з Харківщини та яку допомогу надають – читайте за посиланням.

Також начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що до настання холодів росіяни прагнуть максимально просунутися до Куп’янська. Чи вдасться це росіянам – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися