Жителів Харківщини запрошують на ярмарок: де можна купити продукти

На ярмарку продаватимуть овочі, м'ясо, молочні, олійні вироби тощо

У Харківській області у суботу, 21 жовтня, проведуть ярмарок. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Сахновщинської селищної ради.

“21 жовтня 2023 року (в суботу) о 8:00 в центрі селища Сахновщина відбудеться ярмаркова торгівля продовольчої сільськогосподарської продукції, зернових, зернобобових та овочевих культур, м’ясних, молочних і олійних виробів, інше. Запрошуємо вас придбати необхідну продукцію!”, - звернулися до жителів населеного пункту у селищній раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в умовах воєнного стану ціни на деякі харчові продукти регулюються урядом. У Головному управлінні Держпродспоживслужби у Харківській області нагадали, ціни на які продукти не можна завищувати. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19.06.2023 № 650, яка набрала чинності 1 липня 2023 року, необхідно дотримуватись встановленого граничного рівня торговельної надбавки (націнки) у розмірі не більш як 10% на 6 видів товарів, а саме: борошно пшеничне вищого сорту, молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці), яйця курячі категорії С1, птицю (тушки курячі, четвертини тушки курячої), олію соняшникову рафіновану, хліб житньо-пшеничний та батон.

Варто зазначити, що втратила чинність постанова Кабміну від 22.04.2020 № 341, тож  державне регулювання цін на товари, що мають істотну соціальну значущість та товари протиепідемічного призначення шляхом декларування зміни роздрібних цін у разі їх збільшення на 5% і більше скасоване.

Детальніше про наслідки порушення законодавства читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися