Ціни на які продукти у Харкові та області заборонено завищувати

Торговельна надбавка не повинна перевищувати встановлений рівень

В умовах воєнного стану ціни на деякі харчові продукти регулюються урядом. У Головному управлінні Держпродспоживслужби у Харківській області нагадали, ціни на які продукти не можна завищувати, повідомляють "Коментарі. Харків".

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19.06.2023 № 650, яка набрала чинності 1 липня 2023 року, необхідно дотримуватись встановленого граничного рівня торговельної надбавки (націнки) у розмірі не більш як 10% на 6 видів товарів, а саме:

  • борошно пшеничне вищого сорту,

  • молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці),

  • яйця курячі категорії С1,

  • птицю (тушки курячі, четвертини тушки курячої),

  • олію соняшникову рафіновану,

  • хліб житньо-пшеничний та батон.

Варто зазначити, що втратила чинність постанова Кабміну від 22.04.2020 № 341, тож  державне регулювання цін на товари, що мають істотну соціальну значущість та товари протиепідемічного призначення шляхом декларування зміни роздрібних цін у разі їх збільшення на 5% і більше скасоване.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові продовжується поступове відновлення та часткова відбудова зруйнованих територій ринків і торговельних майданчиків.

За даними міської ради, у Харкові функціонують 14 гіпермаркетів, 209 супермаркетів та  39 торгових центрів. Як зазначили в Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку, з початку активних бойових дій у Харкові пошкоджень зазнали 20 ринків, 18 з яких вже почали працювати.

Які магазини та ринки відновили свою діяльність у Харкові, читайте за посиланням.




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися