Мешканці Харківщини подають заявки на дрова, бо деякі можуть залишитися без газу

Через обстріли мешканці можуть залишитися без опалення взимку

У Харківському районі збирають інформацію щодо потреби в дровах серед мешканців, оскільки через близькість до кордону з РФ та обстріли, можуть бути перебої з подачею тепла або газу до будинків.

Про це Суспільне Харків розповів керівник Харківської районної військової адміністрації Володимир Усов, інформують "Коментарі. Харків".

"Зараз збираємо інформацію щодо потреби в дровах на тих територіях, які відрізані від електропостачання, газом у нас зараз забезпечені усі населені пункти. Однак, ті, що розташовані в прикордонні — частина Липецької та Дергачівської громад — через обстріли можуть залишатися без газу декілька днів, поки бригада не відремонтує ділянку. Для людей на цей період ми підготували дрова та буржуйки, маємо забезпечити усе населення, яке залишилося, теплом", — говорить Усов.

За словами Усова, у Липецькій громаді на жовтень 2023 року залишаються 1800 жителів, у Циркунівській — близько 2 тисяч людей, у Козачолопанському старостаті — 1,5 тисячі людей.

"Централізоване опалення буде в населених пунктах, де воно передбачене. Солоницівська громада — це Солоницівка, Пісочинська громада — це Пісочин, там буде, але ми знаємо, що може бути влучання — і це все закінчиться миттєво. Зараз вирішуємо питання, адже там велика кількість населення", — каже Усов.

За його словами, для закупівлі та роздачі дров чекають фінансування, деревини на зиму потребують понад 2 тисячі людей у Харківському районі, вони подали заявки.

"Це саме ті люди, які й раніше мали дров'яне опалення замість газового, люди, які можуть залишитися без газопостачання внаслідок обстрілів та пільгові категорії", — додав Усов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Атракціони у Харкові – що про їх роботу кажуть у Центральному парку

У Центральному парку в Харкові атракціони не працюють з початку повномасштабної війни РФ проти України, тобто з 24 лютого минулого року. Про це повідомили в Департаменті культури міськради у відповіді на журналістський запит "Коментарів. Харків".

За даними адміністрації парку за час бойових дій та обстрілів зруйновано було п’ять атракціонів, ще дев’ять – зазнали значних пошкоджень. Всі технічні роботи та обслуговування атракціонів проводиться згідно з регламентом комунального підприємства "Центральний парк". Коли саме відновлять роботу атракціонів – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися