Стало відомо, як в районах Харківщини будуть добиватися прозорості і підзвітності

Вже пройшли перші засідання

У всіх районних адміністраціях Харківщини створили робочі групи "Прозорість та підзвітність". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА.

Робочі групи в усіх семи районних військових адміністраціях області створювалися за аналогічним принципом, як при Харківській облвійськадміністрації.  

До них увійшли представники органів місцевого самоврядування, правоохоронці, профільні відділи та представники громадськості.   

Обов’язки робочих груп при районах аналогічні – проведення засідань для аналізу звернень громадськості, збору інформації щодо тендерних закупівель для контролю тощо. Раціональне прозоре використання коштів – основний принцип бюджетування.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про навчання під час блекаутів у Харківській області. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в етері телемарафону відповів на запитання ведучого про навчання школярів області на випадок блекаутів. Голова ХОВА зазначив, що тривалі відключення світла не плануються. "Ми не розглядаємо таких блекаутів, як там три дні, тиждень. Однак ми маємо бути готовими в тому числі і до цього. Якщо таке станеться ми будемо приймати оперативно рішення щодо тих чи інших заходів, в тому числі можливо, якихось канікул. У нас освіта йде онлайн, тому це напряму залежить від наявності електроенергії безпосередньо у людей вдома", – зазначив Олег Синєгубов. Він повідомив, що усі служби робитимуть все можливе для того, щоб блекаутів в регіоні зовсім не було. Однак, готові й до найважчих сценаріїв.



Джерело: https://t.me/synegubov/7326
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися