У Харківській області судитимуть депутата за образу української мови

Депутат Чугуївської міськради Руслан Овчаренко залишив у Facebook коментар, в якому назвав українську мову для "розумово відсталих"

Чугуївський міський суд Харківської області зобов'язав поліцію відкрити кримінальне провадження стосовно депутата місцевої міськради, який висловився про українську мову в соцмережах. Відповідну постанову опубліковано в Єдиному реєстрі судових рішень.

Інцидент стався ще навесні минулого року. Депутат Чугуївської міськради Руслан Овчаренко залишив у Facebook коментар, в якому назвав українську мову "розумово відсталою". Тоді публікація викликала обурення активістів, але далі справа не пішла. У травні нинішнього року захисник української мови Святослав Літинський звернувся в поліцію з вимогою відкрити кримінальне провадження за статтею 161 КК України ("порушення рівноправності громадян"). Однак силовики у встановлений законом строк не внесли дані до ЄРДР. Тоді активіст звернувся в суд. Служителі Феміди задовольнили позов та зобов'язали поліцію почати досудове розслідування. Рішення оскарженню не підлягає.

picture

Нагадаємо, сьогодні у своєму "Фейсбуці" нардеп від "Слуги народу" Олександр Куницький (пройшов у Раду по мажоритарці від 169 округу Харкова) повідомив, що отримав "золоту кнопку" YouTube. На його канал "zpsanek" підписався 1 мільйон 240 тисяч передплатників.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися