Осінь золота: як з нею «справляються» у Харкові

КП «Комплекс з вивозу побутових відходів» щодня вивозить близько 2 тис. куб. м опалого листя

Вже другий рік для збирання опалого листя комунальники використовують фронтальні автонавантажувачі – компактний вид автотехніки, що дозволяє економити і паливо, і час. Раніше завантаження в один сміттєвоз проводилося двірниками вручну протягом трьох годин, а з використанням спецтехніки – не більше однієї. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міськради.

"Запланована дата закінчення робіт залежить від погодних умов, а також від інших обставин, наприклад від припаркованих у не відведених для цього місцях автомобілів. Неправильне паркування заважає проїзду спецтранспорту нашого підприємства до місць збору опалого листя і, як результат, ускладнює його навантаження та транспортування", - зазначив заступник директора КП "КВПВ" Артем Семикопенко.

Загалом підприємство планує вивезти 96 тисяч куб. м. листя.

Цього тижня комісія КП "Харківблагоустрій" та КП "Жилкомсервіс" перевірила стан 137 дворів у Холодногірському районі, на вулицях Золочівській, Муратова, Огарівського, Старопрудній, Борзенка, Ініціативній та ін.

Території чисті та доглянуті. Всього з початку вересня у районі зібрали близько 1 тис. куб. м опалого листя. У цьому виді робіт задіяно близько ста працівників філії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області готуються до примусової евакуації: у яких громадах

Через загрозливу обстановку на фронті, людей закликають евакуюватися до більш безпечних територій

"Задля збереження життя та здоров'я людей закликаємо громадян до евакуації з небезпечних територій. Готуємо рішення про примусову евакуацію сімей з дітьми із 10 населених пунктів Куп'янської, Кіндрашівської та Курилівської громад Куп'янського району. Там перебуває 275 дітей.

Наголошуємо – діти можуть бути евакуйовані тільки щонайменше з одним із батьків або іншим опікуном", – підкреслив очільник області.

Він також рекомендував цивільним, передусім родинам із дітьми, евакуюватися з Борівської громади Ізюмського району, в тому числі з смт Борова. Зараз там проживає 8900 людей, серед них – 844 дитини.

"Усі евакуйовані будуть забезпечені житлом, матимуть підтримку та повний супровід від міжнародних гуманітарних організацій, якщо будуть виїжджати за межі області – отримають одноразові виплати. За бажання буде організована евакуація в західні області України", – наголосив Олег Синєгубов.

Де на Харківщині були "прильоти" та наступальні дії – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися