У Харківській області готуються до примусової евакуації: у яких громадах

Через загрозливу обстановку на фронті, людей закликають евакуюватися до більш безпечних територій

Ворог і далі обстрілює прифронтові громади Харківщини. Гинуть та зазнають поранення мирні мешканці, в тому числі діти. Про це в етері національного телемарафону повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

"Задля збереження життя та здоров'я людей закликаємо громадян до евакуації з небезпечних територій. Готуємо рішення про примусову евакуацію сімей з дітьми із 10 населених пунктів Куп'янської, Кіндрашівської та Курилівської громад Куп'янського району. Там перебуває 275 дітей.

Наголошуємо – діти можуть бути евакуйовані тільки щонайменше з одним із батьків або іншим опікуном", – підкреслив очільник області.

Він також рекомендував цивільним, передусім родинам із дітьми, евакуюватися з Борівської громади Ізюмського району, в тому числі з смт Борова. Зараз там проживає 8900 людей, серед них – 844 дитини.

"Усі евакуйовані будуть забезпечені житлом, матимуть підтримку та повний супровід від міжнародних гуманітарних організацій, якщо будуть виїжджати за межі області – отримають одноразові виплати. За бажання буде організована евакуація в західні області України", – наголосив Олег Синєгубов.

За даними Генштабу, минулої доби на фронті відбулося 78 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 50 авіаційних ударів та здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень  вздовж державного кордону в бєлгородській області.

Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 30 населених пунктів, серед них Вовчанськ, Охримівка, Кругле, Бударки Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Іванівка Харківської області, де силами оборони відбито 13 атак ворога. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема, Кіндрашівка, Іванівка, Кислівка, Крохмальне, Піщане, Берестове Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися