Одне з міст Харківщини планують переосмислити: що зроблять

Навчання проходили у Львові

Команда Лозівської міської ради з вересня стала учасником навчальної програми з розбудови потенціалу українських муніципалітетів  "Переосмислення міст в Україні". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівської міської ради.

Лозову, та ще чотири команди з різних куточків України, обрали з поміж сорока претендентів. У першому модулі програми, основний склад команди Лозівської громади на чолі з секретарем міської ради Юрієм Кушніром,  взяв участь у воркшопі, що проходив у місті Львів з 20 по 22 жовтня. Програма триватиме до квітня 2024 року. 

Програма першого модулю спрямована на осмислення поточного відновлення України під час війни. Поглиблює знання щодо аналізу території громади, застосування інструментів для оцінки та прогнозування виникнення можливих ризиків й усунення їх наслідків. Учасники вчилися розуміти важливість комплексного аналізу території та вибору показників моніторингу, досягнення поставлених цілей, перед розробленням будь-якої просторової містобудівної та стратегічної документації. 

Отримані навички, дадуть можливість фахівцям міської ради застосувати сучасні методи у підготовці проєкту плану просторового розвитку Лозівської громади.   Розробити його,  згідно діючого законодавства, Лозівська громада має до 1 січня 2025 року. Наразі у цьому напрямку працює група фахівців міської ради. Бере участь ще у декількох проєктах, які надаватимуть технічну, методологічну та практичну допомогу у створенні плану. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про нову школу у Лозівській громаді. У Краснопавлівці Лозівської громади для дітей дошкільного віку та для учнів початкової школи відкрили унікальний освітній простір. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Лозівського міського голови Сергія Зеленського. "На хлопчиків та дівчат тут чекають ігри, майстер-класи, творчі зустрічі, спілкування з цікавими людьми, змагання, дослідження, дитячий кінотеатр, святкування, театральні читання та психологічна підтримка. На випадок повітряних тривог у будівлі підготували укриття", - написав Сергій Зеленський.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися