На Харківщину передадуть дві машини за майже 6 мільйонів: для чого вони призначені

Машина для розмінування виготовлена в Україні

Сьогодні на Харківщину передали розроблену харківськими фахівцями першу в Україні спеціальну машину для підготовки ґрунту до розмінування. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Ця машина випробовувалася більше року та отримала сертифікат відповідності, що дозволяє налагодити її виробництво.

Техніка проста у використанні та обслуговуванні, а також помітно дешевша закордонних аналогів. При цьому абсолютно не поступається у ефективності, так само знешкоджуючи протипіхотні та протитанкові міни. Машина оснащена автоматичним пультом управління та камерами відеоспостереження, що зменшує ризики для операторів.

Ми вже придбали дві такі машини, друга буде передана до кінця листопада. Вартість однієї - 5,6 млн грн.

"Дякую всім, хто долучився до створення цієї машини: інженерам, науковцям, практичним піротехнікам, які брали активну участь. Окремо дякуємо за підтримку Першому віцепрем'єр-міністру — Міністру економіки України Юлії Свириденко. Продовжуємо нашу співпрацю для якнайшвидшого розмінування Харківщини", – зазначив очільник області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Відповіді на питання з евакуації: "Ви не будете жити в наметах чи спортзалі"

Мешканців області закликають виїжджати через загострення обстановки на фронті

У Куп’янській міській військовій адміністрації закликають евакуюватися місцевих мешканців, а також відповідають на найчастіші питання з евакуації. "У російських військових немає правил війни: вони пускають ракети по цивільних об'єктах та приватних секторах. Якщо сьогодні прилетіло до вашого сусіда, то завтра може догнати й вас", – зазначають в МВА.

Куди звертатися, де жити та що з собою брати – читайте за посиланням.

У Харківській області готуються до примусової евакуації: у яких громадах

Ворог і далі обстрілює прифронтові громади Харківщини. Гинуть та зазнають поранення мирні мешканці, в тому числі діти. Про це в етері національного телемарафону повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

"Задля збереження життя та здоров'я людей закликаємо громадян до евакуації з небезпечних територій. Готуємо рішення про примусову евакуацію сімей з дітьми із 10 населених пунктів Куп'янської, Кіндрашівської та Курилівської громад Куп'янського району. Там перебуває 275 дітей. Наголошуємо – діти можуть бути евакуйовані тільки щонайменше з одним із батьків або іншим опікуном", – підкреслив очільник області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися