На Харківщині нагородили поліцейських: за що саме

Вони проявили себе після вбивства росіянами людей у селі Гроза

Поліцейські з Куп’янщини отримали відзнаки за відвагу у надзвичайній ситуації. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної поліції.

Тимчасово виконуючий обов’язки голови ДСНС України Володимир Демчук вручив відомчі відзнаки чотирьом поліцейським відділу поліцейської діяльності № 1 Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області.

За плідну співпрацю з Державною службою з надзвичайних ситуацій України під час проведення аварійно–рятувальних та пошукових робіт на місці ракетного удару по інфраструктурнім об’єктам у селі Гроза Харківської області, за проявлену відвагу у надзвичайній ситуації, якісне виконання поставлених завдань нагороджені нагрудним знаком "За відвагу в надзвичайній ситуації" заступник начальника відділу поліцейської діяльності Ігор Реуцький, інспектор сектору реагування патрульної поліції Ігор Асафат, начальник відділення № 3 слідчого відділу Куп'янського РВП Юлія Бражко, поліцейський сектору реагування патрульної поліції Олександр Гришин.

Під час нагородження Володимир Демчук подякував поліцейським за оперативність, саможертовність й професіоналізм, які вони проявили трагічного 5 жовтня та продовжують проявляти щодня, стоячи на варті безпеки громадян.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про нагородження харківського письменника міжнародною премієюСергій Жадан став лауреатом премії "Шведського PEN" за особливий внесок задля свободи слова. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію видання "Суспільне. Культура". "Один із найважливіших та найвиразніших голосів української літератури, який беззастережно зображує загарбницьку війну, якої зазнала його країна, водночас невтомно несучи літературу людям — тим самим даючи змогу мистецтву працювати задля кращого світу", — йдеться у повідомленні. Президентка "Шведського PEN" Керстін Альмеґорд зазначає, що в умовах повномасштабного вторгнення Росії Жадан став голосом вільної України: "Його невтомна праця демонструє важливу роль, яку література може відігравати навіть у найжахливіших обставинах".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися