У Харківській області зібрали нараду щодо обороноздатності та евакуації

Нараду зібрали в Куп'янську, що перебуває під постійними російськими обстрілами

На нараді за участі військового командування та керівництва Куп'янської РВА обговорили питання підвищення обороноздатності, актуальні потреби захисників та підготовку району до нового опалювального сезону. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

"Окреме надзвичайно важливе питання – евакуація цивільного населення, передусім сімей з дітьми з небезпечних громад району. За останні дні евакуювали 73 дитини.

Останніми днями фіксуємо збільшення інтенсивності ворожих обстрілів цивільних об'єктів Куп'янщини. Тому закликаємо людей і надалі прислухатися до рекомендацій та продовжувати убезпечувати себе та своїх дітей", – закликав очільник області.

Він наголосив, що усіх евакуйованих забезпечують житлом та постійною підтримкою від міжнародних гуманітарних організацій.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Генерал Сирський повідомив, що відбувається на Куп’янському напрямку

Стратегічних успіхів на Куп‘янському напрямку ворог не має. Про це повідомив Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, інформують "Коментарі. Харків". "Мета росіян зрозуміла – вони хочуть знову окупувати місто. Сили оборони дають гідну відсіч російським окупантам, зривають їх спроби просуватися вперед. Слава українським воїнам", – написав генерал у Телеграм.

Очільник області не задоволений роботою комісій щодо компенсацій на відновлення житла

Реалізацію програми єВідновлення в регіоні обговорили на апаратній нараді під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, інформують "Коментарі. Харків".

Всього на Харківщині компенсації у межах програми єВідновлення за пошкоджене майно перевищили 835,7 мільйонів гривень.

"Програма єВідновлення є одним із пріоритетних напрямків нашої роботи. Очільник кожної громади, міської та районної військових адміністрацій в регіоні, де дозволяє безпекова ситуація, має докласти максимум зусиль, аби комісії з обробки заяв на компенсацію за пошкоджене або знищене майно набрали темп роботи. Вимагаю від керівників РВА взяти на контроль це питання", – сказав Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися